Merhaba arkadaşlar.. Biliyorsunuz ki bugün 10 Kasım yani Ulu Önder Mustafa Kemal Atatür’ün ölüm yıl dönümü. Gerçi ölüm yıl dönümü demek biraz şey kötü duruyor biz ona ölüm günü diyelim.
Neyse şimdi biliyorsunuz ki Google’ın Doodle diye bir şeyi var efsane olayları veya kişileri resmini yapıp o gün gelince logo yerine koyuyor. Anladınız siz işte. Şimdi şu üst taraftaki resme bakın. Bugün Atatürk’ün ölüm günü ve sadece bir gül var logo aynı. Geçen senede sanırım aynı gül aynı yerdeydi yanlış hatırlamıyorsam. Bu konuyu yazmamın amacı herkese önem verilmesi hatta duvara bile veriliyor ama Atatürk’e sadece bu.
Bu üstteki resim Berlin Duvarının Yıkılışının 25. yıl dönümünde koyulan doodle. Tarihini hatırlamıyorum ama bu resim koyulmuştu logo yerine.
Bu resim de Maria Izquierdo’nin 112. ölüm yıl dönümü. Şimdi ne demek istediğimi anlamışsınızdır herhalde. Yani bu adam Mustafa Kemal Atatürk efsane bir adam yani tanımayan yoktur mutlaka ama Atatürk için adam gibi doodle yapmıyorlar da sadece bir gül koyuyor ama elin duvarı için adam gibi bir şey çıkartabiliyor.
Ama neyse İstanbul’a Google ofis açmadan önce bu gülü bile göremiyorduk. Ofis açıldıktan sonra böyle ufak tefek yapmaya başladılar. Neyse buna da şükür diyelim. Bilmiyorum burada haklı mıyım haksız mıyım, yanlışım var mı yok bu bilmiyorum ama görüşümü yansıtmak istedim. Bakın eğer aklınızda güzel bir fikir felan varsa bu özel günler için
proposals@google.com adresine iletin. Bing’in zaten umrun da değil arka plana at 2-3 zebra, at, mağara resmi kalsın onlar. Bu konuyu yazmamın amacı da bir duvar için doodle yapılım efsane bir kişi için gül koyulmasıydı. Bu beni biraz bu yazma gereği verdi. Neyse okuduğunuz için teşekkür ederim. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere.
KAYNAK:
http://www.atarliyazar.com/google-10-kasim-icin-adam-gibi-doodle-eklemiyor/