Yaman
Yazıyor...
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Ş** Y**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
0.50 numara miyopi + astigmat var gözlerimde. Üç sene önce gözlük kullanıyordum, gözlük camım çatlamıştı takmıyordum. Süresi doldu işte gideyim doktora dedim yeni gözlük yazdı. Uzaktaki yazıları göremiyorum, uzaktaki insanların suretlerini bile çıkaramıyorum bazen gözlüksüz. Bu kadar düşük numarada neden zorluk çekiyorum bilmiyorum.
Asıl konu; bu gözlükleri tamamen temizlemenin bir yolu var mı ya? :D Kendi beziyle silsem bile kumaş kılı gibi tozumsu nesneler var camında. Bilmiyorum ama takıntı haline geldi bunun çözümü varsa aydınlatın :P
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Girişimci
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
30, (%100)
Aynı sorundan mustaribim bir çözüm varsa aydınlatın bizi bu arada 7 numara gözlüğüm var. Tam 10 yıldır kullanıyorum ona rağmen çözüm bulamadım belki de aramadım. Neyse Çözüm Atın Aydınlanalım.
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Yazılımcı
-
-
Ad Soyad
O** I**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
bende de de miyop var biri 1 biri 2,20 olmasi lazimdı gözlük taktım bir kaç sene , bıktım onunla uğrasmaktan doktora gittim tekrar bu sefer lens aldım şuan rahatım. Gercekten gözlük insanin hayat kalitesini de düşürüyor.
grsy
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
M** G**
-
-
-
Ticaret
22, (%95)
kumaşı yıka gözlükleri sabunla durula
hesap satış
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Webmaster, Blogger
-
-
Ad Soyad
G** İ**
-
-
-
Ticaret
21, (%100)
17 yıllık bir gözlük kullanıcısı olarak en verimli temizleme yöntemi;
- Sıvı sabunla gözlük camları işaret ve baş parmak yardımıyla iyice ovulur.
- Mümkünse sıcak su ile iyice durulanır.
- Üzerindeki su damlacıkları iyice silkelendikten sonra, saç kurutma makinesi ile gözlük camları kurutulur. (Isı düşük olmalı, mümkünse soğuk kullanın. Yüksek sıcaklıkta çerçeveler genleşip, daha sonra soğuyunca büzüldüğünden bir zaman sonra gevşemeler meydana gelebilir.)
Gözlük bezleri ilk kullanımda etkili olsa da birkaç kullanımdan sonra özelliğini yitiriyor. Nasıl yıkarsanız yıkayın, ilk özelliğine kavuşmayacaktır.
Islak mendil tarzı gözlük temizleme bezleri piyasada bulunabilir. Arada BİM'e falan da geliyor. Çok etkili olmasalar da, gözlük temizlemekle uğraşacağınız vakit olmadığı zamanlarda hayat kurtarabilir.
Gözlüklerinizi asla gözlük bezi haricinde bir bez ile, kağıt mendil, peçete türevleriyle veya tişörtünüz, kazağınız izle temizlemeyin. Ne kadar kaliteli cam kullanırsanız kullanın, kılcal da olsa çiziliyor. Bu kılcal çizikler çoğaldıkça görüşünüz düşüyor malesef.
1 kişi bu mesajı beğendi.