Grip kış aylarının korkulu belasıdır. Kış aylarında bir çoğumuzun vücuduna giren bu hastalık yani grip neden olur, grip nasıl geçer, gribe ne iyi gelir, gripten nasıl korunur bu başlıkları konumuzda ele alacağız. Öncelik olarak gribin neden olur onu inceleyeceğiz.

GRİP NEDEN OLUR

Birkaç hastalığı insan hayatında bir kez geçirmesi ile bağışıklık kazanır. Bu bağışıklık ömür boyu insanı bazı hastalıklardan korur. Grip bir virüs hastalığıdır. Genel olarak her yıl şekil değiştirerek insanları tekrar hasta edebilir. Virüsler canlı varlıklardır ve değişebilme özellikleri mevcuttur. Grip soğuk algınlığı ile karıştırılabilir. Grip halsizlik ve kas ağrılarına neden olur. Grip son derece bulaşıcı bir hastalıktır. Mevsimsel bir hastalıktır. Kış aylarında ortaya çıkar. Grip belirtileri ; ateş, yüksek ateş, vücut ağrısı, kas ağrısı, halsizlik, öksürük, titreme hissi, boğaz ağrısı, gibi sıralanabilir. Gribin bulaşıcı olduğundan bahsetmiştik. Grip solunum yolu hastalığıdır. Soluduğumuz havadan bulaşabilir. Yakın temas sonucu bulaşabilir. El teması ile grip bulaşabilir. Solunum yolu ile bulaştığı için grip iseniz toplum içinde hapşurmamanızı, öksürmemenizi, insanların yüzüne solumamanızı tavsiye ederiz.




GRİBE NE İYİ GELİR


Gribe ne iyi gelir sorunuza gribe en iyi bu gelir, bunu yaparsanız gribe kesin çözüm sunarız dememiz yanlıştır. Grip zaman belirli bir zaman sürecinde geçecektir ancak size önereceğimiz bir kaç gribe ne iyi gelir tavsiyesi ile bu süreyi çok kısaltabiliriz. Mantık olarak grip halindeyken vücudumuz bir savaş içerisindedir. Bu savaşı kazanmamız için ek kuvvetler sunmamız savaşı kısaltarak daha kısa bir sürede iyileşmemizi sağlayacaktır. Bu tavsiyeler tamamen doğal yöntemler olup bitkisel kaynaklar sunarak çözüme ulaşmanızı sağlar.

GRİBE NE İYİ GELİR ; SARIMSAK

Grip tedavisi için doktorların ilk olarak yazdığı ilaç olan antibiyotik aslında doğal kaynaklar ile vücuda alınabilir. Günümüzde antibiyotik kullanımı çok yüksek derecede ve bu toplum sağlığını tehdit etmektedir. Türkiye’de neredeyse her evde bir adet antibiyotik bulunur ve kendimizi kötü hissettiğimizde bir adet alır yaşantımıza devam ederiz. Bu yapılan en büyük hata. Vücudumuza bir kimyasal almaktansa doğal yollar ile almalıyız. Grip tedavisi için sarımsak bir numaralı tedavidir. Kış aylarında grip olmamak için sarımsak tüketmeniz sizi savaşa hazırlamış olur ve hiç hastalanmadan bile geçirebilirsiniz. Sarımsak tüketmek gribe iyi gelir. Doğal, bitkisel antibiyotikdir.

GRİBE NE İYİ GELİR ; SOĞAN

Grip tedavisinde sarımsaktan sonra soğanda gribe ne iyi gelir sorunuza yanıt olabilir. Soğan içerisinde bulundurduğu maddeler ile vücudumuzu sadece gribe karşı değil bir çok hastalığa karışı korur. Soğanda aynı sarımsak gibi bir doğal antibiyotikdir. Gribe yakalanmamak için gün içerisinde soğan tüketmenizi tavsiye ederiz. Bu önlemleri grip olmadan önce kullanmanız sizin grip olmanızı engeller, grip sırasında kullanmanız hastalığı kısa sürede atlatmanıza yardımcı olur. Yapılan bir bilimsel araştırmada gece yatmadan önce odanıza iki bölünmüş bir soğan koymanız sizi gribe karşı korur gribe iyi gelir. Kış aylarında bunu denemenizi tavsiye ederiz. Gribe ne iyi gelir sorunuza soğan cevabını rahatlıkla verebiliriz.

GRİBE NE İYİ GELİR ; SARIMSAK SOĞAN SALATASI

Yukarıda gribe ne iyi gelir sorunuza sarımsak ve soğan yanıtını vermiştik. Şimdi bu iki bitkisel, doğal antibiyotiği aynı anda kullanarak bir silah oluşturabileceğiniz bir karışım tarifi veriyoruz. Kış aylarında ara ara hatta günlük soğan sarımsak kullanmanız sizi tüm hastalıklara karşı koruyabilir. Öncelikle soğanı küçük küçük dilimleyin. Sonra soyduğunuz sarımsakları aynı şekilde bir tabağa koyun. Bu sarımsakları ezmeyin sadece kesin. Sarımsakları da ekledikten sonra tabağa zeytin yağı, tuz, biber, kuru nane, limon istediğinizi ekleyerek zevkinize göre bir karışım yapın. Bu tamamen sizin zevkinize kalmış ve hiç bir şey eklemeden de tüketebilirsiniz. Özellikle limon eklemenizi tavsiye ederiz.


GRİBE NE İYİ GELİR ; LİMON

Kış aylarında limon tüketmek sizi grip, nezle, soğuk algınlığı gibi bir çok hastalığa karşı korur. Limon içerisinde bulundurduğu C vitamini ile bağışıklık sistemini yani vücudun savunma hattını güçlendirir. Sadece limon tüketmek bile sizi grip koruyamaz ancak sizi dayanıklı hale getirir. Limonun içerisinde bulunan C vitamini portakalda, greyfurtta, mandalinada da bulunur. Yani c vitamini içeren gıdaları kullanmanız sizin gribe karşı savaşınızda büyük bir destek kuvvettir. Gribe ne iyi gelir sorunuza c vitamini yani limon, portakal, greyfurt, mandalina diyebiliriz.



GRİBE NE İYİ GELİR ; NANE LİMON ÇAYI

Gribe iyi gelen çaylar, gribe iyi gelen bitkisel çaylar sorunuza en popüler cevap nane limondur. Limonun içerisinde bulundurduğu C vitamini ile gribe iyi geldiğinden bahsettik. Gribe iyi gelen çaylar listesinde ile sırada nane limon yer alır ve neredeyse tüm annelerin bildiği bir tariftir. Limon ve özellikle taze nane soğuk algınlığı, nezle, grip gibi kış hastalıklarına iyi gelir. Gribe iyi gelen çaylardan nane limonun tarifi ; bir adet limon, bir tutam nane, bir orta boy cezve, cezveyi dolduracak kadar su. Limonu kesin öncelikle cezveye sıkın ve su ekleyin sonra naneyi ekleyin son olarak limonun iki parçasını da cezveye koyun. Ocağın altını yakın ve kaynamasını bekleyin. Soğuk tüketmeniz sizin içi daha olacaktır. Gribe ne iyi gelir, gribe iyi gelen çaylar sorunuza da nane limon diyoruz.

Grip her yıl görüldüğü için sıradan bir rahatsızlık gibi algılanabilir. Grip bir sonraki sene nasıl geleceği, veya grip sırasında vücudun nasıl olduğu değişebilir. Grip ölümcül bir hastalık halini alabilir. Yüksek ateş sonucu grip ölümcül olabilir. Zatureye dönüşerek kalıcı hasarlar bırakabilir. Grip olduysanız doktorunuza başvurmanızı öneririz. Grip aşı olmak sizin tercihinizdir.


Kaynak : Gribe ne iyi gelir