Gülşah Semiz Anlatıyor…
İzmir’de doğdum, İzmir’de de büyüdüm sanırım. Ama daha çok kendi ayaklarımın üstünde durmaya başladığım dönemde İstanbul’da oldum. Lise serüvenime Fen Lisesinde başlayıp, lise 2′den sonra “yahu ne olacağım ben acaba?” sorusuna verdiğim yanıttan dolayı Anadolu Lisesine geçiş yapıp eşit ağırlık seçtim. Sonra yine aynı soru gündeme geldi ve hala belli bir yanıtı yok, bu yüzden de sanırım Uluslararası İlişkiler seçtim, şimdi de Galatasaray Üniversitesinde bu alanda lisans eğitimi alıyorum.
Benim internete ilgi duyma sebebim erkek arkadaşımdı. Web masterdı kendisi, ben de “aa bunu nasıl yapıyorsun?”, “şu şöyle olur mu?”, “bunu böyle yapıyım mı?”larla başlayarak kodların arasında buldum kendimi. Her konuda çok destek olmuştu sağolsun. Birlikte ilerledik çok şey öğrendik. Hala da söylerim bana böyle bir özellik kazandırdı diye. Tabi bunun yanında lisede geometri hocamın HTML derslerini de unutmamak lazım. O da kendime güvenmemi sağlayan büyük etkenlerdendi.
Web her zaman ilgimi çeken bir alan olmuştur, özellikle sosyal medya benim çok inandığım bir şeydir. Bu yola çıktığım zaman kafama göre siteler yapmaya başlamıştım, özellikle tasarım konusunda çok titiz davrandım hep. Bundan sonra da çeşitli projelerim var hayata geçirmek istediğim ama bunlar artık çok daha profesyonel destek gerektiren şeyler ve benim altından kalkabileceğim işler değil pek. Lisede boş vakitlerimde başladım daha sonra da tüm vakitlerimi doldurdum internet üzerine çalışmakla fakat şu an ben de çok değiştim ideallerim de çok değişti. Artık bu alanda yeni bir şeyler öğrenip üreten kısmında olmayacağım muhtemelen. Fikirler, projeler üretme kısmında bazı çalışmalarım olacak ki bunda bile yine daha önce bu konuda çalışmış olmamın artılarını görüyor olacağımı düşünüyorum.
Lisans öğrencisiyim, olabildiğince kendimi geliştirmek istiyorum. Daha çok digital marketing üzerine yoğunlaştım son 6 aydır, bu konuda biraz daha ilerlemeyi düşünüyorum. İnternetin bu konuda çok etkisi var, bunu sıklıkla hissediyorum. Bir şeylerin ne kadar ilerlediğini içerisinde olduğunda daha çok görebiliyorsun. Bundan 4 sene önce hiçbir şey böyle değildi, şu an bambaşka bir noktadayız ve ilerlemeye gelişmeye devam ediyor her şey çok daha hızlı bir şekilde. İster istemez kayıtsız kalamıyor insan, gelişen değişen bir alanda bir şeyler yapmak istiyor. Yılların getirdiği bir tecrübe ve birikmişlikler de var tabi. Bu yüzden internetten kopuk bir şeyler yapabileceğimi sanmıyorum. Hatta ilerde marketing alanında bir şeyler yaparsam da bu muhtemelen internet ile alakalı uluslararası bir şirkette olur diye tahmin ediyorum. Fakat zaman neyi gösterir bilemeyiz :)
İnternet birçok alanda hayatıma etki ediyor, ama en büyük etkisi kolaylaştırıyor diyebilirim sanırım. Aktif bir internet kullanıcısı aradığı, merak ettiği bir şeyden kolay kolay eksik kalmaz bence. Çünkü o neyi nerede arayacağını çok iyi bilir. İhtiyacı olan şeyi gerekirse “üretir” ki bu onun en büyük nimetidir bence. Geçenlerde CV’mi güncelliyorum, şöyle farklı bir şeyler olsun dedim, yarım saatte interaktif bir şey oluşturdum, baya da havalı oldu. Düşünüyorum, kaç kişi bunu bu şekilde hazırlayabilir? Hatta hazırlatabilir? Böyle bir şey yapabileceğinden haberi yok çünkü birçok kişinin. Türkiye’de hala internet “Internet Explorer” simgesine tıkladığında ulaşabildiğin “google” üzerine kurulu bir dünya. Yavaş yavaş değişse de bu algı hala çoğunluk böyle düşünüyor. Hal böyle olunca internetin ne olduğunu, neler yapılabileceğini bilen insanlar da ayrılıyor diğerlerinden. Fakat çok yakında herkes bu konuda ilerleyecek diye düşünüyorum. Bekleyip göreceğiz…
Kaynak: http://biyoblog.com/gulsah-semiz.html