Uzun süre önce ciddi raklamlar ile oynamayı bıraktım, arada zevk için çok işsizsem maç izlerim adrenalin olur diye 3-5 liralık kuponlar yaparım, o kadar :) malum para basınca amatör lig bile heyecanlı oluyor :D
Hayatını bu sektörden kazanan biri olarak diyebilirim ki zevkin ötesinde miktarlar ile oynamayın, 3-5 liranın üzerinde oynayıp da paranıza yazık etmeyin, bunlara harcayacağınız paralar ile çok daha eğlenceli şeyler yapabilirsiniz. Kumar zaten hastalıktır, bağlandıktan sonra kurtulamazsınız hayat boyu yakanıza yapışır düze çıkamazsınız. İpin ucunu kaçırıp evini kaybeden, intihar eden, tüm hayatı alt-üst olan bir sürü insan tanıyorum. Bir kez 3-5k kazanıp yıllardır ona sarılan onun gazıyla devam eden bir sürü insan tanıyorum, hepsi eşek yüküyle para kaybediyor, kaybettiğini geri alma umuduyla daha da fazla kaybediyor, bataklık gibi çırpındıkça batırıyor insanı bu lanet. Genelde kaybedenler sustuğu, ortadan kaybolduğu için onlar görülmez, kazananlar konuştuğu için hep onların sevinci görünür ve kazanabilirim algısı oluşur.
Tempobetten son 1 yılın dökümünü çıkar, ya da üyelikten bu yana gelir gider dökümünü çıkar, katlanan tek şey kaybettiklerindir, aksi olsa bu sektör böylesine büyümezdi zaten. Başka bir firmanın üyelerinden yaklaşık 200 kişinin son 1-1.5 yıllık dökümlerini incelemiştim, aralarından kârda olan hiç kimse yoktu :D misal ekim ayında kârda kapatıyorlar ama kasımda aldıklarından fazlasını vererek yine zarar ediyorlardı.
Ek Olarak:
BJK maçı için x/1 oynayan çok fazla kişi gördüm, birisinin tahmini falan mı tesadüf mü bu ?
Ayrıca mantıken tam tersi olması gerekmez mi, kupa maçı sonuçta ve tek maç, ne var ne yok iy ortaya koyarlar, bir şey çıkmazsa 2. yarı rölantiye alırlar diye yorumlamak gerekmez mi ? Ayrıca kadro yaş ortalamalarında GS bir kaç yaş daha genç diye biliyorum, skor 2. yarı ortaya çıkacaksa görece genç kadrodan dolayı GS daha avantajlı olmaz mı ?
Siz nasıl yorumladınız merak ettim :) paylaşabilirseniz sevinirim