lostyazilim
tr.link

Hacker'lerin de işi zor!

3 Mesajlar 820 Okunma
acebozum
tr.link

MstDrsn MstDrsn Yine Yeni Yeniden Kullanıcı
  • Üyelik 15.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 1872
  • Beğeniler 188 / 361
  • Ticaret 15, (%100)
Aslında bu başlıktan kastım şudur; hiçbir hacker bence hak ettiği değeri görmüyor.Neden mi? Hak ettiği değeri görmüyor çünkü, ne yaparsa yapsınlar ya “2-3 ergenin işi” ya “Bunlar da hacker mı? Hepsi lamer bunların” tarzı sözler oluyor.Hatırlarsanız geçenlerde ‘Google,PayPal,Microsoft v.b’ (Türkiye sayfaları) gibi ülke çapında milyon hit alan siteler hacklendi, daha doğrusu dendi ki “com.tr alan adlarını barındıran ‘Nic.Tr’ye sızıldı ve DNS adresleri yönlendirildi”.Doğrudur olabilir, fakat hiç küçümsenmeyecek bu olayın bile ardından bazıları “Bir grup lamer işi” demeye kalkıştılar.Ondan önce ‘RedHack’ grubu TTnet’i internetin fişini çekmeye ittiler, buna da “Lamer işi” dendi.26 Temmuzda ise facebookta pek çok büyük ve kurumsal markalara ait sayfalar hacklendi, buna da “Ergen işi” dendi.Hani sanki en büyük ‘Hacker’ biziz(!) ya, onun için adamlar ne yaparsa yapsınlar çok hafife alınıyor.

Eminim ki bugün Google’ın ABD’de yayın yapan sitesi hacklense bile bunu yapanlara “Lamer topluluğu” diyen olacaktır.Yani sözüm o ki, hackerlerin işi zor.

KAYNAK: http://www.iyisimi.org/hackerlarin-da-isi-zor/

elektronikssl
webimgo

playbek playbek WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 17.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek amatör webmaster
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad H** Ö**
  • Mesajlar 268
  • Beğeniler 23 / 24
  • Ticaret 1, (%100)
evet doğru bir makale zaten genede öyle biliniyor :)

Developers Developers Laravel Artisan Kullanıcı
  • Üyelik 19.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Konya
  • Ad Soyad E** A**
  • Mesajlar 328
  • Beğeniler 113 / 63
  • Ticaret 1, (%100)
Doğru bir makale ben de katılıyorum fakat hele bazıları var da tamamen yıkıcı. Araştırma diye bir niyetleri yok. Hacker temel amacı duvarın arkasını görmektir. Nasıl işliyor nasıl çalışıyor öğrenmektir. Bazıları ise bu duvarları yıkmaktan başka bir şey yapmıyor.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 3 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 3 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al