Kariyerini TEAKOLİK ile 7 yılda geliştiren ve TTNet,Microsoft gibi bir çok yerde yazarlık yapan Hamza Şamlıoğlu,uzun süreçler sonrasında biyoblogun sorularını yanıtladı!. TEAKOLİK ile çok iyi yerlere gelen Hamza Şamlıoğlu, Microsoft ve TTNet gibi büyük firmalarda yazarlık yapmasıda kariyerinde büyük gelişmeler kaydetmiştir!.

Memleketi ve Okuduğu Okullar

Öncelikle İstanbul doğumluyum ilköğretimi kaynarca’da okuduktan sonra Kartal Endüstri Meslek Lisesini bitirdim. Ardından da Marmara Üniversitesi Elektrik bölümü okudum ve ikinci sınıfta okulu bırakmak zorunda kaldım.

Bilgisayara ve Web Hayatına Atılışı

Web hayatıma kişisel merakımla atıldım. Bir kurs ya da sertifika programına hiç gitmedim. Tamamen kendi uğraşlarım, internetten araştırmalarım sonunda Web dünyasına atıldım. Aslında bu dünyada hiç hedefim olmadı. Kişisel tecrübelerim ve kendimi geliştirmeye çalışmamla bugünlere kadar geldik. Şuanda Dmoz üzerinde editörlükten tutunda, birçok sitede yazım ve makalem mevcuttur. Birçok forumda eskiden yöneticlik yaptım şimdi ise blogum dışında Dmoz haricinde bir yerde görevim yok.
Web dünyası kendini geliştirdikçe, teknoloji karşımıza yenilikler getirdikçe ben de bu dünyaya adapte olmaya çalışıyorum.

Hem merak, hem de artık internet dünyasının işimin bir parçası haline gelmesi hayatımı bu yönde kazanmaya başlamama sebep oldu. Artık sanal dünyada kendime küçük de olsa bir yer edindiğimi düşünüyorum.

Birçok platformda makalelerime yer verilmiştir. Ayrıca Microsoft, TTNet gibi bir çok platformda benim yazılarımla karşılaşabilirsiniz. Ülkemizin en popüler forumlarında ve birçok sözlükte blogumda yazmış olduğum yazılar karşınıza çıkabilir.

KAYNAK: http://www.biyoblog.com/hamza-samlioglu.html