Merhaba, 5 aylık down sendromlu kardeşim var. Kardeşim için yaklaşık 2 ay önce heyet raporu çıkarmak için Yozgat Şehir Hastanesi'ne başvuru da bulunduk ve 29 Mart saat 13:00'a randevu verdiler. Bugün randevuya gittik fakat raporda bulunan yazı; ''2 yıl sonra değerlendirilmesi uygun görülmüştür.''
Şimdi benim anlamak istediğim nokta şu; Biliyorsunuz ki down sendromlu bireyler, normal bireylerden daha hareketsiz oluyorlar. Raporda bulunan maaşı hadi geçtik, ee bu çocuğun fiziksel hareketleri için eğitim masrafları ne olacak? Ailemin durumu o kadar iyi değil, o yüzden normal bir fizik tedaviye gittiğimizde yüksek bütçeli bir para çıkartıyorlar.
Fizik tedavide ki doktorlar ile görüştük, onlarda ilk defa böyle bir sorunla karşılaşıyoruz dediler. Yani doğuştan gelen bir engelli hastayı sosyal yardımlardan alıkoyup, hiçbir yardımı desteklemiyorlar.
Kısacası, 2 yıl sonra bu çocuğun, eğitimsizlik yüzünden yatalak kalma ihtimali bile var. Yani bu raporu veren, imza atan doktorlar nasıl okumuşlar böyle de bu kadar bilgisizler?
Beni bu konu hakkında aydınlatacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.