ilk olarak belirtiyim noktalamalar yok biliyorum görüşleriniz benim için önemli Pi'nin Yaşamı Filmi Hakkında bir yazı yazıyım dedim ilk kez yazdım sizce nasıl ? daha önce okul hayatımda falan hiç bir şekilde yazı yazmadım bu şekil
Pİ'NİN YAŞAMI
Filmimiz,Hindistanda yaşayan Piscine Molitor Patel yani Pi'nin hayatını anlatmaktadır , Pinin İsmini yüzme tutkunu olan amcası Mamaji Koymuştur Pi'nin okuldaki arkadaşları Piscine ismi ile dalga geçiyor nedeni ise Piscine kelimesinin pissing yani idrar kelimesine benzemesidir arkadaşlarının alay etmelerine dayanamayan Pi birgün eline aldığı tebeşir ile Pi sayısının hepsini yazmaya başlıyor ve lakabı artık Pi oluyor Pi'nin babası zengin bir iş adamıdır eskiden İngiliz Sömürgesi olan yaşadıkları şehir Pondicherry'de bağımsızlığın sembolü olarak inşa edilmiş bir hayvanat bahçesinin sahibidir Ergenlik dönemindeki Pi aşk ile tanışıyor Pi ile aynı yaşlarda olan Anandi İle Yaşadıkları Aşk Uzun sürmüyor babası devlet ile yaşadığı anlaşmazlıktan dolayı hayvanat bahçesini kapatıp Kanadaya yerleşme kararı alıyor Bir Japon gemisi ile yola çıkan aile dünyanın en derin noktası olan Marianna çukurunun üstünde çok şiddetli bir fırtınaya yakalanıyorlar ve gemi batıyor o gemiden sadece Pi ,zebra ,sırtlan , orangutan , Richard Parker(kaplan) kurtulabiliyor . Kaplan Richard Parker ismini onu avlayan avcıdan alıyor normalde ismini Susamış olası gereken Richard Parker belgelerin karışması sonu onu avlayan avcının ismini alıyor . Kazada Bacağı Kırılan Zebra sırtlan tarafından katlediliyor hırsını alamayan sırtlan daha sonra orangutana yöneliyor ama orangutanın attığı yumruk sırtlanı deviriyor yerden kalkan sırtlan orangutanın boğazından ısırarak öldürüyor sırtlan Pi ye yöneldiği anda kayığın brandasının altından Richard Parker atlayarak sırtlanı öldürüyor Pi bir sabah uyandığında yemyeşil ağaç köklerinden oluşan bir adanın üzerinde bulur adada binlerce mirket tatlı su ve meyve vardır Pi orda kalmaya karar verir ve geceyi orda geçirmeye başlar Pi gece olduğunda adanın zeminin ve suları aside dönüştüğüne farkeder ve dallardan aşarıya inmez Pi Tanrıya dua etmeye başlar ve hemen sonra aldığı bir meyvenin içinde bir diş bulur ve Pi eğer orda kalırsa dişin sahibi gibi öleceğini bilmektedir sabah olduğunda erzak toplayarak Richard Parker'i de alarak yola çıkar denizde bir süre daha ilerledikten sonra bir fırtınanın ona geldiğini görür ve kendini tanrıya bırakır Pi sabah uyandığında kayığı Meksika kıyılarına vurmuş bir şekilde bulur Pi kumlarda yatarken kayıktan Richard Parkin atlar ve ona hiç bakmadan ormana doğru gider Pi Richar Parker in ona dönüm bakmasını bekler ama Richard Parker dönüp bakmaz Pi ağlaya ağlaya yerliler tarafından hastaneye götürülür
Vizyon Tarihi : 28 Aralık 2012
imdb : 7,9
Yapım yılı : 2012
Bütçe : 100 000 000 $
Süre : 127 Dakika
Ödüller :
En İyi Yönetmen Oscar'ı
En İyi Görsel Efekt Oscar'ı
En İyi Film Müziği Oscar'ı
En İyi Görüntü Yönetimi Oscar'ı
En İyi Korkutucu Sahne Dalında MTV Film Ödülü
Altın Küre En Özgün Film Müziği Ödülü