MertUslu adlı üyeden alıntı
Zorla öğrenebileceğin bir yol olduğunu düşünmüyorum, tavsiyem keyifle öğrenmeye çalış.
İngilizce alt yazılı film izle falan demeyeceğim çünkü o bile kasıntı, zorla bir şey yaptırırsan vücut almak istemeyecektir.
ERB(epic rap battles of history) diye bir kanal var, rap yapıyor ingilizce atışmalı, onu dinleyebilirsin, eğlencelidir. Hareketlerden falan ufak şeyler kaparsın.
Onun dışında youtube'dan eski oyun kanallarına bak, beril sergün, nileppezdel, yeşil devin maceraları vs. zamanında ingilizce oyunları türkçe oynayıp çeviriyorlardı, izlerken öğreneceksin bilinç altın yardımcı olur.
Sonra manga falan okuyabilirsin, ingilizce ama.
Ve benim kendi kendime uyguladığım bazen bir taktik var, şöyle düşünüyorum mesela bir türk çocuk türkçeyi nasıl öğreniyor? yada ingiliz ingilizceyi nasıl öğreniyor; şöyle yap, eğer 0 seviyesindeysen yada az buz temellerin varsa ninni dinle, ingilizce ninni, lullaby diye geçiyor youtube'de var. sonra number song falan yaz sayıları öğreten videolar çıkar rastgele gir sağdan önerilen videolarda dolaş, sanki küçük bir çocuk dili yeni öğreniyor gibi öğret kendine. biraz daha ilerleyince english short stories diye arat, yine youtube'den dinle, dinlerken çevirmeye çalış kafanda.
sonra zaten english stories diye düz uzun hikayeler dinlersin. bir yerden sonra kafa otomatk çevirmeye başlıyor, sanki böyle konuşan türkçe konuşuyor gibi hissediyorsun.
kendi kendine ingilizce konuş, ne bildiğin önemli değil, az şey biliyorsan bile kendi kendine ingilizce fısılda, sesli de olur ben yapıyorum mesela bir yere mi gidiyosun, im going to school de mesela, tabi ben öyle yapmıyorum random atıyorum, rastgele o an aklıma ne geldiyse kafamda rastgele ingilizce kelimeler kuruyorum, dinlediğim ingilizce şarkılardan falan kelimeleri çekip yan yana koyup değişik şeyler üretiyorum ve bunu sesli olarak söylüyorum, bunu yaparken özel bir çaba sarf etmiyorum ne bileyim gidip oturup kelime üretmiyorum, mesela çalışırken rastgele çıkıyor ağzımdan alışkanlık oldu artık.
ve şey yapabilirsin kelimeleri tek tek öğren, yani bilmediğin bir kelime olduğu zaman hemen translate gir bak türkçesine, translate en çok girdiğin site olsun.
tabi en başta kelime yapılarını öğrenemen lazım, i he she it do does was were now vs. kelimelerin nerede nasıl kullanıldığını öğrendikten sonra sadece kelimelerin anlamlarını öğrenmek kalıyor. zaten eğer profesyönel şekilde ingilziceye ihtiyacın yoksa kelimelerin başına sonun bakıp anlam çıkartmak kolay oluyor, ha tabi ben bunu meslek olarak şey yapcam diyorsan o zaman akademik düzeye gitmen lazım
İngilizce öğrenmemin tek sebebi var hocam o da hedefim Dünya Turuna çıkmak. Belki şimdi yapamam ama bir gün mutlaka yapacağım. Onun için İngilizce önemli. Söylediklerinizi deneyeceğim teşekkür ederim. :)