Merhaba arkadaşlar.

Bugün sizlere hem kardeşlik duygusunu hemde yanlızlık duygusunu sizlere anlatmaya çalışacam.

Dostluk duygusu ;

Bence dost demek kardeş demektir.Tabi herkes ilk dost seçimi doğru olacak diye birşey yok.En baştan dost deriz yakın arkadaşımız hatta kardeşim deriz ama oda en sonunda arkamızdan vuranlardan olur.Bazen ise öyle dost kazanırız ki sana gerçek kardeşin’den bile yakın olur.En kötü anın’da bile yanında olan sana her zaman elini uzatan her zaman en iyi dostundur.Benimde herkes gibi bi dostum var.Her zaman yanımda olan ve herşeyi beraber denediğimiz güldüğümüzde beraber ağladığımızda beraber yaptığım bi dostum var.Semih Tunay diye bi kardeşim var.Her zaman beraber olduğumuz dertlendiğimde dertlerimi dinleyen herhangi bi sorunumda yanımda olan kişidir.Dost değil en yakın arkadaş değil kardeş gibi severiz ikimizde.Dost dediğin sana candan yakın olacak kişidir.Her ne olursa olsun seninle beraber o işe o mücadeleye girecektir.Ne çekinecek nede korkacak allah diyip seninle o yolda ilerliyecek kişilerdir dost.Tabi bu kavramlar bu sözler bana göre

Yanlızlık Duygusu ;

Yanlızlık duygusu bana göre çok kötü birşey.İnsanın içine kapıldığı ve hiçkimseyle samimi şekilde konuşmadığı ve o duygu’nun ( yanlızlık duygusu ) insan’ın içinde her yeri kaplar.Düşüncesiz bi insan halini alır.Hergün içine kapanır kapanır ve en sonunda birine patlar.İçinden ne gelirse düşünmeden direk söyler karşısındaki üzülür mü kırılır mı umurlarında olmaz.Ben yanlızım zaten beni sevende olmaz takanda olmaz düşüncelerine hep takılırlar.Böyle durumda arkadaşlarınız olursa ne olursa olsun onunla konuşmayi deneyin.Konuşmazsa israr edin ve onu içine kapanmasına izin vermeyin.

Sevgi ve Mutluluk Duygusu ;

Belki duygular’dan en iyileri içinde yer alır.İnsan birini sevdiğinde kendini kaybeder ve çevresine mutluluk yayar.Mutlu olan insan neler yapmaz ki ? Hayata olumlu bakar ve her yönden olumlu düşünüp öyle karar verir.Sevgi insanı olgunlaştırır.İnsan sevince şöyle bi hataya düşebilir.Kalbi ile mantık arasında kalma şansıda vardır ve bu en kötü şeydir.Mantığın istemediğini kalp ister kalbin istemediğini mantığın ister.Böyle durumlar’da tek başına karar yerine sizlere en yakın dostunuz veya kardeşiniz gibi gördüğünüz biri varsa onla konuşmayi deneyin.

Her konuda benimle olan kardeşim Semih‘e teşekkürler

Makale Sahibi : Selim Atalay

Kaynak : Selim Atalay - Bir Gencin Hayat Felsefesi