Merhaba değerli okuyucularım bugün bu yazımda İnsanlardaki Güven Problemleri hakkında ve bu durumdan kurtulmak için detaylı bilgiler vereceğim.

Güven kavramı, insanların ruhi açıdan genel yapısını oluşturan kavramlardan biridir.İnsanların birbiri arasında güven kavramı oluşturulurken doğal olmak ve içten davranmak, bu duyguyu kazanmak için yapılması gereken en önemli davranıştır.

İnsanın hayatta dik durabilmesi için öncelikle kendine olan güvenini sağlaması gereklidir.Çünkü kendine güvenmeyen insanlar tüm imkanlarına rağmen kendilerini ifade etmekte ve başarılı olmakta zorlanırlar. Çünkü kendine güveni olmayan insan kendi potansiyelinin farkına varamaz.

Kişi kendisine güvenmelidir çünkü bu, kendisinin değerini bilmesi anlamına gelir. Ben mutluysam herkesi mutlu edebilirim fikrine sahip olan insan, karşısındaki diğer insanlara da güven verir Kişi kendine inanırsa herkes ona inanır ve kendinin başarılı olabileceğine inanırsa herkes onun başarılı olacağına inanır.

Güven konusunun günlük hayatta sıkça sorun olarak karşılaşıldığı bir kurum da aile ve evliliklerdir. Kişinin mutlu bir ilişki ya da evlilik yaşayabilmesinin sırrı, o birliktelikte hem kendisinin hem de karşısındaki kişinin mutlu olacağına güvenmektir. ‘’Acaba’’ ile başlayan evliliklerde iki taraf ta en küçük bir sorun karşısında birbirlerine olan güvenlerini ve mutluluğa olan inançlarını kaybetme riskiyle karşı karşıya kalacaklardır. Bu nedenle hayatımıza aldığımız insanlara dikkat etmeli ve ona güvenecek kadar tanıyor olmalıyız.

Olumsuzluklar yaşayarak süregelen ilişkilerde en büyük sorun eşlerin birbirine güvenememesidir. İnsanların çoğu, birbirlerine olan sevgisini kaybettiğinde ayrılmayı düşünmez fakat güvenlerini kaybettiklerinde ilk düşündükleri şey ayrılmaktır. Çünkü insan,hayatını paylaştığı insanı artık tanıyamaz ve ona arkasını dönmekten çekinmeye başlar.

Bu durumun önüne geçmek için yaşanılan sorunların çözümünde acele edilmemeli, her ne olursa olsun karşısındaki kişiye ‘’sana güvenmiyorum’’ hissini yaşatmamalıdır. Gerçekten ilişki yaşanılan eşe karşı güven kaybı hissedildiğinde ise onun kişilik haklarına müdahale etmeden hayata devam edilmeli ve sağlıklı düşünmelidir. Eğeri aradaki sorunlar çözümsüz ve içinden çıkılamayacak hale geldiyse doğru olan davranış, bir terapistten yardım almak olabilir.

Bu yazımı okuduğunuz için çok teşekkür ederim değerleri yorumlarınızı bu başlık altından bana iletebilirsiniz.

KAYNAK: http://kaganuslu.com/insanlardaki-guven-problemi/