lostyazilim
tr.link

Kanal Tedavisi Hakkında

25 Mesajlar 2.704 Okunma
lstbozum
tr.link

Batarya Batarya SEO & Wordpress Bronz Üye
  • Üyelik 09.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek SEO
  • Konum Adana
  • Ad Soyad B** U**
  • Mesajlar 1119
  • Beğeniler 317 / 317
  • Ticaret 122, (%99)
Merhabalar , küçük yaştan beri dentofobim var. Türkçe karşılığı ile dişçi korkusu. Geçen sene sağ arkadan ikinci dişim aşrı ağrıyor diye dayanamayıp gittim , kanalt edavisi dedi fakat o an hazır olmadığım için içini oyup çürüğün ilermemesi için dolgu yaptı.

Geçen ay gittim kanal için , 3 kanal varmış dişte üçündeki sinirleri oydu. Bu işlemi yaparken dayanılmaz bir ağrı hissetim. Oysa 3 adet iğne ypamıştı uyuşması için. Neyse geçici bir dolgu yaptı ve bi hafta sonra devam ederiz dedi.

Aradan yaklaşık 1 ay geçti gitmeye korktuğum içni gitmedim fakat bu süre zarfında ne ağrım oldu ne sızım. Sıcak ve soğuk içecekler/yemeklere karşı herhangi bir hassasiyet dahi olmadı.

Pazartesi dişçiye gideceğim , geçici dolguyu alığ normal dolguyu koyacak. Kanal tedavisi olmuş arkadaşlar bu son seans hakkında beni bilgilendirirse sevinirim.

wmaraci
reklam

kizilperi kizilperi Hayallerinin peşinde.. Kullanıcı
  • Üyelik 22.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / K
  • Meslek Asistan
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ö** S**
  • Mesajlar 725
  • Beğeniler 486 / 152
  • Ticaret 74, (%100)
Hocam banada kanal tedavisi uyguladı doktorum fakat doktor bunu yaparken hiçbir ağrı hissetmedim sadece beyninizin içinde bişeyler çakıyormuş gibi oluyor :D

Geçmişten geleceğe yazıyor...

SerkanERGUN SerkanERGUN WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Ticaret
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** E**
  • Mesajlar 2894
  • Beğeniler 1339 / 1338
  • Ticaret 249, (%100)
2 adet kanal tedavisi geçirdim. 1. Seans da 2 tarih belirledi 1 hafta arayla 2 defa gittim halletti. 2. Operasyonda ise tek seferde halletti gayet memnun da kaldım hatta o sinir damarlarını aldıktan sonra iğne gibi renkli tüpler yerleştirdi. Soğuk, Sıcak sıkıntısı yasamiyorum :) korkma yani ağrılı günlerini düşün şimdiki rahatlığını düşün :)

Serkan ERGÜN - Her şeyi denerim; ama yapabildiklerimi yaparım.

• Üyelik 09.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek SEO
  • Konum Adana
  • Ad Soyad B** U**
  • Mesajlar 1119
  • Beğeniler 317 / 317
  • Ticaret 122, (%99)

SerkanALAZ adlı üyeden alıntı

2 adet kanal tedavisi geçirdim. 1. Seans da 2 tarih belirledi 1 hafta arayla 2 defa gittim halletti. 2. Operasyonda ise tek seferde halletti gayet memnun da kaldım hatta o sinir damarlarını aldıktan sonra iğne gibi renkli tüpler yerleştirdi. Soğuk, Sıcak sıkıntısı yasamiyorum :) korkma yani ağrılı günlerini düşün şimdiki rahatlığını düşün :)

O son geçici dolguyu çıkarıp normal dolguyu yapması ne kadar sürüyor ? Ağrılı bir işlem mi ?

wmaraci
wmaraci

Onur Onur WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek N/A
  • Konum Sakarya
  • Ad Soyad O** B**
  • Mesajlar 1309
  • Beğeniler 0 / 297
  • Ticaret 65, (%98)
Bende gecici dolgu agri yapmisti ama ben sicak soguk pek dikkat etmiyordum. Inanilmaz agrisi vardir. 1 hafta sonra normal dolguyu yapmasi icin gittim yaptirdim anca rahatladim. Kanal tedaviden kurtulmus oldum.

3579 3579 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 30.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 2434
  • Beğeniler 686 / 1151
  • Ticaret 1, (%100)

Batarya adlı üyeden alıntı

O son geçici dolguyu çıkarıp normal dolguyu yapması ne kadar sürüyor ? Ağrılı bir işlem mi ?

Hayır, ağrılı işlem kısmı sinirlerin oyulması kısmı. Sinirlerin oyulduğu için sıcak/soğuk hassasiyeti yok dişlerinde. Yani tabiri caizse şu anda o dişler ölü diş.

Geçici dolgu yakında düşer kendiliğinden, dayanıklı olmuyor. Gidin hemencecik dolgu yapsın. Ağrı falan olmuyor, sadece ufak bir temizlik yapıyor, basıyor dolguyu.

• Üyelik 09.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek SEO
  • Konum Adana
  • Ad Soyad B** U**
  • Mesajlar 1119
  • Beğeniler 317 / 317
  • Ticaret 122, (%99)

Kakarotto adlı üyeden alıntı

Hayır, ağrılı işlem kısmı sinirlerin oyulması kısmı. Sinirlerin oyulduğu için sıcak/soğuk hassasiyeti yok dişlerinde. Yani tabiri caizse şu anda o dişler ölü diş.

Geçici dolgu yakında düşer kendiliğinden, dayanıklı olmuyor. Gidin hemencecik dolgu yapsın. Ağrı falan olmuyor, sadece ufak bir temizlik yapıyor, basıyor dolguyu.

Düştü zaten , gideceğim pazartesi.

3579 3579 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 30.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 2434
  • Beğeniler 686 / 1151
  • Ticaret 1, (%100)

Batarya adlı üyeden alıntı

Düştü zaten , gideceğim pazartesi.

Fazla geç kalmayın. Şu anda o diş tamamen boş. Sinirlerini falan komple temizlediği için ve içi de boş olduğu için mikrop kapma olasılığı çok fazla. Apse yapabilir.

Keşke dişlerimiz de yenilenebilseydi. :rolleyes:
Batarya VolkanYildiz

kişi bu mesajı beğendi.

Yusuf Yusuf WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Y** Y**
  • Mesajlar 833
  • Beğeniler 36 / 177
  • Ticaret 30, (%100)
Banada yaptilar korkarak gittim kucuk bi igne vurdular damagima,daha sonra basladilar icime agzim da sanki insaat yapiyolar gibi sesler geliyordu ama en ufak aci hissetmedim.
Benim de iki sefer de yapmislardi.
kizilperi VolkanYildiz

kişi bu mesajı beğendi.

Yakında

• Üyelik 09.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek SEO
  • Konum Adana
  • Ad Soyad B** U**
  • Mesajlar 1119
  • Beğeniler 317 / 317
  • Ticaret 122, (%99)

Yusuf adlı üyeden alıntı

Banada yaptilar korkarak gittim kucuk bi igne vurdular damagima,daha sonra basladilar icime agzim da sanki insaat yapiyolar gibi sesler geliyordu ama en ufak aci hissetmedim.
Benim de iki sefer de yapmislardi.

İlk seferi geçtim , ikinci seferde herhangi bir sıkıntı yaşadınız mı ? Ne kadar sürdü?

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al