Merhaba arkadaşlar,
Bir saat önce karakola gidip buradan yapmış olduğum bir ticarette dolandırıldığımı kişinin güven sağlamak için kendi kimliğinin dahi fotoğrafını attığını söyledim polis arkadaşlarda kimliğini atıpta **************lık yapan birisinin zaten çok kısa sürede bulanacağını söyleyerek tutanak tutmam için gerçekten çok yardımcı oldular.
Her neyse durumu polise anlattım hiçte sandığınız gibi bilgisiz,bilişimden uzak değiller
aksine bu alanda yetişmiş gerçekten iyi görevlilerde var bana daha önceki bazı olayları anlattılar inanın imkansız neredeyse ancak yinede bulmuşlar o olayın **************sını.
En sonunda polis arkadaşın bana dediği şu sakına "parayı küçümsemeyin" ya da "aman bulanamaz ne olsa" diyip başınızdan atmayın çünkü eğer sizler başvurmazsanız,bu tür şahısları şikayet etmezseniz bizim alanımız genişleyemez,siz şikayet edeceksiniz ki bizde hem daha hızlı delil toplarız,diğer vakaların önüne geçmiş oluruz hem de bu bölüme olan talep arttığı için imkanlarımızda artar.
SİZ SİZ OLUN PARANIZI KİMSEYE YEDİRMEYİN ÇÜNKÜ ALIŞKANLIK HALİNE GETİRİYORLAR.
Bu şahıs bir miktar parayı çaldı ve kendini bulunmaz sanıyor.Üstelik kimliğini,hesap numarsını vs. attığı halde.
Peki bırakır mıyım peşini ?
Bırakmadım tabii ki de.Bugün karakola gittim ve tüm bilgileri ilettim kendilerine.
Tutanağımı tutturdum.
Kişinin telefon numarası,hesap numarası,kimlik bilgileri olduğu için moderatör arkadaştan tutanağı paylaşmak için izin istiyorum eğer izin verirse burada da paylaşıp hiç değilse birkaç kişiyi cesaretlendirip kendi yaşadığı vakalarda örnek olsun.
Bu konu soruşturma ve adli işlemler bitene kadar güncellenecektir şahıs hakkında ki tüm gelişmeleri buradan paylaşacağım.
Bismillah diyerek,
ADIM 1:
Bu şahıs hakkında Gümüşhane Emniyet Müdürlüğüne tutanak tutturulmuştur.
Pazartesi günü Ankara Emniyet Müdürlüğü ile iletişime geçerek kişinin bağlı bulunduğu ilin Emniyet Müdürlüğüne ulaşılacağı söylendi.Dosyaları da incelenmesi için ilgili birime göndereceklerini söylediler.
Daha sonra ise savcılıktan gelen izine göre diğer yerlerle iletişim kuracaklarını (hattın bulunduğu servis,verdiğim diğer hesaplar,wmaraci ve garanti bankası vb.)
Şikayetçi olduğum üye: msmt1903