lostyazilim

Kaza yaptım, merak var!

6 Mesajlar 747 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

yms yms WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 04.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Yazılım Geliştirici
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 277
  • Beğeniler 39 / 62
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba üstadlar.

Başlık biraz ilginç oldu, idâre ediverin :)

Bugün bir kazaya karıştım. Sıkışık trafikte, sol şeritte ağır ağır ilerlerken Transit'in birinin lastiği patladı ve refüje çıkıp arabama sol-arka ve sol-önden çarptı. Trafiğin çaylaklarından olduğum için merak ettiğim birkaç husus var.

1-) Benim ve karşı tarafın trafik sigortası var. Tutanakta da karşı taraf kusurlu olduğunu kabul edip ıslak imzayı bastı. Aracın tüm masraflarını karşı tarafın sigortası karşılayacak mı? Cebimden para çıkacak mı?

2-) Aracı teslim ettiğim usta, eksper ve diğer idâri işlemler için vekâletnâme isteyip, anahtar teslim alacağımı söyledi. Bu belge ile istenmeyen işler açabilir mi başıma?

3-) Önerebileceğiniz bir şeyler var mıdır? Herhangi bir işin tâkibini yapmam gerekir mi?

Acemiyim, yardımcı olun lütfen :)

@Bean Love getLove()
wmaraci
reklam

SerkanERGUN SerkanERGUN WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Ticaret
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** E**
  • Mesajlar 2894
  • Beğeniler 1339 / 1338
  • Ticaret 249, (%100)
Yonlendirmeler doğru hocam.. Sizin cebinizden bir şey çıkmayacak.. Zaten götürdüğünüz yetkili servis ise hiç bir sıkıntı olmaz. Tek morel bozucu ; Hasar kaydı oluşması :) Geçmiş olsun
yms

kişi bu mesajı beğendi.

Serkan ERGÜN - Her şeyi denerim; ama yapabildiklerimi yaparım.

Miller7 Miller7 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 08.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Creative Solutions
  • Mesajlar 100
  • Beğeniler 0 / 13
  • Ticaret 2, (%100)
Öncelikle Geçmiş olsun kaza tutanakları tutulup kazaya karışan aracın tüm hasarları karşı tarafın sigortası tarafından karşılanmaktadır. Sizin Sadece Kaza Tutanakları ve ilgili servise vekâletnâme vererek aracın onarılmasını için araç servise bırakılır,ardından sigorta firması bir eksper göndererek aracın hasarı masrafını yazar çizer aracın onarılmasında kullanılacak araç parçaları sigorta şirketi tarafından alınır ve ilgili servise gönderilir servis parçaları vs vs onarımı yaptıktan sonra servis işçilik faturasınıda sigorta firmasına gönderir böylece sizin cebinizden 5 kuruş para çıkmaz ayrıca sizin sigorta firmanız size aracınız onarılana kadar bir araç temin etmek zorundadır.
vekâletnâme sadece araç onarımı için verilir.
yms

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 04.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 277
  • Beğeniler 39 / 62
  • Ticaret 0, (%0)
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Bilmediğim işler olduğu için korkuyorum açıkçası. Ama yorumlarınız sâyesinde rahatladım :)

Sigortanın araç temininden haberim yoktu. Benim sigortam, bana bir araç göndermek zorunda mı gerçekten? Bunun için ne yapmam gerekir?

@Bean Love getLove()
wmaraci
wmaraci

Miller7 Miller7 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 08.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Creative Solutions
  • Mesajlar 100
  • Beğeniler 0 / 13
  • Ticaret 2, (%100)
İkame kiralık araç, hasarlı aracın servisteki onarım süresinin 3. maddeye göre yapılacak tespitinin 48 saati geçtiği durumlarda (Pazar günleri hariç) verilir.

• Üyelik 04.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 277
  • Beğeniler 39 / 62
  • Ticaret 0, (%0)
Biraz karışık işler anlaşılan. O araç bana nasip olmayacak belliki :)

Tekrar teşekkür ederim. Şoförlük, direksiyon çevirmekle olmuyormuş. Bu prosedürleri de öğreneyim en kısa zamanda :)

@Bean Love getLove()
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al