AOG Arşivine aittir.

Öncelikle pateteslerimizi çok ince bir şekilde yani gevrek olacak şekilde kesiyoruz.
Eğer kalın keserseniz pişmez daha doğrusu gevrek olmaz.En ince ne kadar kesebiliyorsak kesiyoruz.
Sonra yağımızı kestiğimiz ince patetesler içinde yüzeyeceği kadar döküyoruz ve patetesleri içine atıyoruz.
dikkat edin patetesler birbirine karışmasın.Ön ve arka tarafı iyice gevrek oluncaya kadar ortalama 5 dakika bekliyoruz.
patetesler pişerken bir tabak çıkarıyoruz ve üzerine 3 tane peçete koyuyoruz peçeteler kalın olsun.

patetesler iyice gevrek olduktan sonra bu peçetelerin üstüne çıkarıyoruz amaç yağsını akıtmak
patetesleri peçetenin üstüne koyduktan sonra tüm sos işlemlerimizi hallediyoruz
tavsiyem

kekik ve tuz atmanız çok hoş bir tat oluşuyor.

ardından peçeteleri katlıyoruz ve cipsleri peçetenin arasından tabağa bırakıyoruz.
Cipsimiz hazır.

Videolu anlatım kaynaktadır.

Kaynak