Başlık biraz eğreti gibi durdu fakat bu yazıda kendinizi iyi hissetmek için yapabileceğiniz şeyleri 15 maddede sıraladık.

Bazen hayatımızda sıkıldığımız,bıktığımız öyle çok durum oluyor ki.Ne yapacağımızı sıkıntımızı nasıl gidereceğimizi bilmiyoruz.Bitkin bıkkın ve bunalmış olduğunuzda kendinizi iyi hissetmek için yapabilecekleriniz aşağıda.

1. Yeterli Uyku

Yetişkin bir insan için günde 8 saat uyumak gerektiğini biliyoruz. Ya da bilmiyorsunuz öğrenmiş oldunuz.Bazen işimizden ve çok meşgul olmamızdan dolayı 8 saat uyuyamayabiliriz. Fakat sinirliyseniz ve yorgunsanız o gün biraz daha erken yatıp uyku saatinizi tamamlamaya çalışın.


2. Kitaplar Okuyun

Evet evet pek okumayı seven bir millet değiliz fakat herkes için bu durum böyle değil.Kendinizi tanıyor ve gerçekten hangi kitap türlerinden hoşlandığınızı biliyorsanız iyi hissetmeniz için kitap okuyabilirsiniz.Akıcı bir kitap ve karakter sizi başka diyarlara götürmeye yetecektir.

3. Yeteri Kadar Şeker

Bol miktarda şekerli yiyecek alımı da hem sağlık için zararlı hemde kendinizi iyi hissetmeye engel olabilir. Uzun süre yemediğiniz bir çikolata seçip kendinizi bir an olsun mutlu edebilir ve iyi hissedebilirsiniz. Fakat aşırıya kaçıp da kilo almayın :)

4. Egzersiz

Malesef bizim insanlarımızın yapmayı sevmediği şeylerden biri de bu. Hem dinç kalmayı hemde kendinizi iyi hissetmek istiyorsanız lütfen günde 30 dakika da olsa yürüyüş koşu egzersiz hareketleri gibi şeyler yapın. Nelere vakit buluyorsunuz buna mı bulamayacaksınız canım değil mi !

5. Sınırlı Kafein

Çok fazla kafeinin insan vücuduna zararlı olduğunu biliyoruz. Eğer günlük kafein oranınızı düzenlerseniz daha dinç olursunuz. Örneğin sabah kahvesi akşam üstü kahvesi gibi sınırlandırılarak alınan kafein oranı sizin için daha iyi olacaktır.

6. Elektronik Cihazlar

Çoğumuzun uykusu geceleri telefonlar,tabletler vs yüzünden bölünüyor. Mutlu ve sağlıklı bir uyku için gözünüzü seveyim geceleri bu cihazları kapatın aklınız onlarda olmasın yav.

7. Kıyaslama

Kendinizi facebook ve twitter’da gördüğünüz arkadaşlarınızdan sonra onlarla kıyaslayabilir ve üzebilirsiniz. Kıyaslama yapmayın sonuçta yarının garantisi yok.

8. Baharatlar

Aslında ne saçma lan diyebileceğiniz bir başlık olabilir fakat yemekte farklı baharatlar kullanmak kendinizi iyi hissetmenize ve damağınızda güzel bir tat bırakmaya yarayabilir.

9. Derin Nefes Alın

Çok yoğun olduğunuz anlarda derin derin nefes alarak vücudunuzu ve kendinizi rahatlatabilirsiniz

10. İçsel Huzur

Belli bir dine mensup olmayabilirsiniz.O zaman bu maddeyi pas geçin. Fakat bir dine mensupsanız içsel huzura ulaşmak için dinlerin gereklerini yerine getirebilirsiniz. Bu hem temiz olmanızı hem de aydınlanmanız açısından önemli.

11. Etrafınıza Gülücükler Saçın

Esprili ve gülmeyi seven biriyseniz eğer yaptığınız espriler sayesinde hem çevrenizi mutlu etmiş hemde rahatlamış olursunuz.

12. Yardım

Karşılık beklemeden yaptığınız yardımlar ve yardımlarınız sonuçu oluşan mutluluk sizin için,rahatlamanız ve mutlu olmanız için çok iyi bir yol olabilir.

13. Beyin Egzersizi Yapın

Ara ara yaptığınız beyin egzersizleri işinize odaklanmada sizin için faydalı olacaktır. Bulmaca çözmeyi ve farklı oyunlar oynamayı deneyin.

14. Bol Su İçmek

Bol su içmek de kendinizi iyi hissetmeniz için yapabileceğiniz durumlardan bir tanesi. Vücudunuz rahatlayacak ve kendinizi iyi hissedeceksiniz.

Ve 15. Hafif Müzikler Dinlemek

Tarzlarınızdan farklı olarak kulağa hoş gelen farklı farklı müzikler dinleyebilir ve ruhunuzu rahatlatabilirsiniz.

Kaynak:http://www.sosyaldeli.com/kendinizi-iyi-hissetmek-icin-yapabileceginiz-15-sey/