Şimdi sizin aklınızda iki soru var.
1. Kişisel blog nedir?
2. Neden tutulur?
:)
Öncelikle Blog Nedir? sorusu ile başlayıp adım adım tüm detaylara inmek daha doğru olacaktır.
Blog, web ve login kelimelerinin birleşimiyle doğmuş bir kelimedir. (Bkz: weB LOGin) Biraz daha açmak gerekirse, web tabanlı kayıtlar.
Kişisel blog ise blog’dan biraz daha spesifik olan ama yine de bir blogun sahip olabileceği tüm özellikleri barındırabilecek blog türüdür. Günümüzde bu blog türünün yazarları her ne kadar elle sayılır derecede olsa da bu insanların kıymetini bilmeliyiz (kamu spotu)
Kişisel blog neden tutulur?
Kişisel blog tutma amaçlarının en başında meşgul olma, bir şeylerle ilgilenme, faydalı olma gibi maddeler yer alsa da günümüzde bu daha çok tanınma, para kazanma gibi maddelere yerini bıraktı / bırakacak hale geldi.
O eski bloggerlar o beyaz atlara binip gittiler…
Nelere dikkat etmeli?
Öncelikle gözünüzü para bürümesin, yani sektör olarak bu işlere yeniyseniz “para var, kazanalım!” diyerek girerseniz kaybedersiniz. Tamamiyle bu işe hevesiniz ve merağınız olmalı ilk adımda. Sonrası zaten çorap söküğü gibi gelecektir.
Hemen tanınmayı beklemeyin, çünkü ne büyük insanlar o kadar hızlı tanınmadılar… Biz bir blog ile bir gecede tanınmayı beklememeliyiz değil mi?
Özet olarak
Gerçekten insanlara yardım etmek istiyorsanız, gerçekten bilginiz olan bazı şeyleri paylaşıp not almak istiyorsanız blog açmanızı öneririm. Kişisel hayatınızdan çokta derinlere inmeden ufak dokunuşlarla blogunuza hayat bile verebilirsiniz…
** Kaynak üzerinden de yorumlarınızı belirtirseniz sevinirim.
Yazı Kaynağına Git >>