Komodo ejderi bir 100 yıl öncesine kadar varlığından bir haber olduğumuz, hayvanlar sınıflandırmasında kertenkeleler sınıfındadır. Kertenkelelerin en büyüğü olarak ifade edilir ve yaklaşık olarak 3 metre boyundadır. Yani aslında adına ejder denilmesi büyük bir yanıltıcı olabiliyor. Bu komodo ejderleri avcı olup, genellikle leşlerden beslenseler de bir mandayı rahatlıkla öldürüp, yiyebilirler. Yılana benzeyen çatalsı dilleri ve salyalarında yaklaşık 50 farklı bakteri bulunup, büyük çoğunluğu zehirlidir.
Bu ön bilgiden sonra asıl konuya geçebiliriz? Sizce komodo ejderleri ne zaman öleceğini bilen tek canlı olabilir mi? Eğer cevabınız evet ama internette araştırdım bilgi yok lakin bildikleri söyleniliyor türündeyse size bir haberim var. Çok üzgünüm ama bu söylentiden öteye giden bir şey değildir. Komodo ejderleri ortalama ömürlerinin 30-50 arası olduğu ve soylarının aslında dinozorlar çağına dayandığı doğru fakat hiçbir yerde bu türe yönelik ölümünü bilmesine yönelik bir araştırma yapılmış değil. Yani koskocaman bir kandırmadan öteye giden bir şey değil. En fazla şunu söyleyebiliriz ki; her nasıl insanoğlu eceli ile ölüyorsa yani yaşlılıktan veya ciddi bir yaralanmadan sonra son dönemlerinin geldiğini, öleceklerini hissedebilir ve ön görebiliyorsa bu hayvanlar ve diğer bütün hayvanlar içinde geçerli olan budur.
Ama bu hayvanlarla ilgili size nadir bir özelliği aktarabilirim. Arıların ve birkaç nadir hayvan türünün sahip olduğu bir özelliğe sahip komodo ejderleri, partenogenez. Özellikle kraliçe arıların yaptığı bilinen bir özelliktir. Bu özellik sayesinde arılar döllenme yaşamadan üreyebilirler. Bu özelliğin aynısı komodo ejderlerinde de bulunur ve kendi kendilerine üreyebilirler. Ama maalesef yine çok üzülerek belirtiyorum ki ne zaman öleceklerini bilemiyorlar, en azından bizim yapabildiğimizin dışında.

Kaynak: http://fikirkulesi.com/komodo-ejderleri-ne-zaman-oleceklerini-biliyor-olabilir-mi/