-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
S** Ş**
-
-
-
Ticaret
52, (%98)
Arkadaşlar merhaba az önce internet faturamı yatırmak için superonlinenin sitesine girdim normalde her işlemde bende kart bilgilerinden sonra 3d security isterdi sms onayını yaptıktan sonra ödeme yapardı.Fakat az önce kart bilgilerini girip "tamamla" dediğimde telefonuma sms gelmeden ödemeyi yaptı.
Bu durum neden kaynaklanır? ben her seferinde şifre gelmesini istiyorum, daha önce aynı siteden aynı kartla ödeme yaptım diye olmuş olabilir mi? Bence öyleyse çok saçma buna alınabilecek önlem nedir cevaplarınız benim için önemlidir teşekkürler.
haber58
Doğruluk dost kapısı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
54 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
Ö** D**
-
-
-
Ticaret
47, (%100)
Bazı ödemeler rakama göre değişebiliyor. Rakam küçük ise sistem buna izin verebiliyor. En iyi önlem ise kartı mail ordera yada internet alışverişine kapatmak. Sanal Kart tanımlayarak ödeme yaparsanız 0 sorunla karşılaşırsınız ...
2 kişi bu mesajı beğendi.
NETFLIX GURUBUMUZA HEMEN ORTAK OLMAK İÇİN TIKLAYIN
Ranay
WM Aracı
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Bankacı
-
-
Ad Soyad
B** N**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
3dsecurity sisteminden bahsettiğinizi varsayarak yazıyorum.
Web üzerinden k.kartı ile online ödeme yaparken gelen sms aslında banka ile alakalı değildir.
Web sitesi sahibi olan firma , müşteriye güven verici gözükmek adına banka ile anlaşma yapar ve sisteme dahil olur.
Yani örnek vermek gerekirse A sitesi sisteme üye olup ödemelerini yapmadan önce sms göndertir fakat B sitesi göndertmeyebilir.
Olay tamamen alışverişi gerçekleştirdiğiniz firmada bitiyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Web Yazılım Uzmanı
-
-
Ad Soyad
F** K**
-
-
-
Ticaret
13, (%100)
Bir diger nokta bazi sitelerde 3d ile odeme ya da direkt öde gibi secenekleri var. Eger 3d ye tik atmazsaniz direkt ceker ödemeyi