-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** Y**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
iyi günler arkadaşlar tecrübeli kredi kartı kullanıcıları vardır diye umuyorum :laugh: ben kullanmaya yeni başladım ve bazı noktalarda takıldığım şeyler oldu. bi kaç aydır kullanıyorum ve borcumu ödüyorum. bu ay 20,50 tl borcum var fakat limitimden 79,50 eksilmiş. bunun nedeni nedir? geçmiş dönemlerden borç falan gözükmüyor.
wtf!?*
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Web
-
-
Ad Soyad
Z** Ö**
-
-
-
Ticaret
34, (%100)
100 liralık 5 taksitle alışveriş yapmışsınız o :)
ilkayy
ucrmyslnmsmdstgmdeanldm
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
N/A
-
-
Ad Soyad
İ** G**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
Taksitli ödeme yapmışsınız ilk taksiti sizden tahsil etmiş ve 102.5₺ limite bloke koymuş. Bu 5 ay boyunca 20.50 olarak sizden tahsil edecek ve ödediğiniz her taksit limit olarak kredi kartınıza yansıyacak. Size tavsiyem kredi kartından uzak durmanız yönünde olacaktır. Lakin illa kullanacağım diyorsanız taksitli alışverişi önermiyorum tek çekim yapın ödemeleriniz kısalır daha rahat edersiniz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Bilgisayar mühendisi öğrencisi
-
-
Ad Soyad
S** Y**
-
-
-
Ticaret
97, (%100)
En doğru bilgiyi bankanız verecektir aramanızda fayda var :)
Ahmet
▪ illâ edep, illâ edep!
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Proje Yönetimi
-
-
Ad Soyad
A** Y**
-
-
-
Ticaret
29, (%100)
Eğer maaş bordürü verdiyseniz bankaya ve en az 6 aylık çalışansanız limitinizde azalma olmaz. Herhangi bir ispat edilmiş kazancınız yoksa bankalar çeşitli önlemler alarak limit azalması yapabilirler.
Şöyle de bir durum var, bankalar borcunu düzenli ödeyen ve borcun tamamını ödeyen müşteriyi sevmezler. Zaten aylık harcamanız az ise ve borcun tamamını kapatıyorsanız, merkez bankası tarafından banka puanınız yükselir ama bankanın gözünde "gereksiz müşteri" konumunda olursunuz. Bunun nedeni sizden alınan faiz oranının çok düşük olması, sizden bir kârının bulunmamasıdır. Mesela aylık 1000 lira harcama yapıp 2-3 ay asgari ödeme yapıp sizden kâr oranı yüksek olsaydı bankanın emin olun limitiniz düşmeyecekti merkez bankası kredi puanınız düşmediği taktirde.
Banka demek faiz demektir ama öyle bir dönemde yaşıyoruz ki, size finansman açıdan en iyi dostluğu da bankalar yapar, en iyi düşmanlığı da.
1 kişi bu mesajı beğendi.