KartPazar
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Ön Ödemeli Kart Satışı
-
-
Ad Soyad
B** U**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
Bugün bir değişiklik yaparak konu dışı bir şey paylaşmak istiyorum.
İşimiz gereği bu parlak ekranlara çok fazla maruz kalıyoruz. Bunun doğal bir sonucu olarak akşam yatağıma uzanıp gözlerimi kapadığımda gözlerimde bir ağrı hissediyordum. Geçtiğimiz hafta artık bir şey yapmalıyım diyerek göz doktoruna gittim ve muayene oldum. Gözlerimde 0.75'lik bir bozukluk olduğunu ancak bunun gözlük takmamı gerektirmediğini söyledi doktor hanım. Ben bu ağrı konusunda bir şey yapmakta kararlı olduğumu söyleyince bana mavi ışığı geçirmeyen bir gözlük yazabileceğini söyledi.
Ve ben gözlüğümü aldım. Bu küçücük değişikliğin hayatımda bu kadar büyük bir fark yarattığına inanamıyorum. Ekranın ışığı ve renklerde inanılmaz bir değişim oldu ve artık ben çok daha uzun saatler hiçbir rahatsızlık hissetmeden bilgisayar başında kalabiliyorum.
Benzer şikayetleri olanlar için bunu burada paylaşmak istedim.Reklam olduğu düşünülmesin diye marka vermedim ama sanırım doktora giderek aynı yada muadili bir gözlük camını alabilirsiniz.
3 kişi bu mesajı beğendi.
cihaneken
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Elektrik Teknisyeni
-
-
Ad Soyad
C** E**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Güzel bir bilgilendirme, benim gözlük değil fakat Telefonumda bir mzellik var dahili olarak gelen mavi ışık filitresi. Ben tam olarak ne işe yaradığını bilmiyordum demek ki geceleri o özelliği aktif etmek lazım.
Çoğu zaman bende ekran başından kalkıp yatağıma uzandığımda gözlerimde fazlasıyla yaşarmalar ve ağrımalar oluşuyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
web programlama
-
-
Ad Soyad
O** D**
-
-
-
Ticaret
18, (%100)
benimde arada gözüm çok ağrıyo hatta sancılanıo bazende yoruluyorlar. Annemin taşlarla süslenmiş çok amaçlı gözlüğünü takıorum 10dkda dinlenio ağrı sancı kalmıyor aklıma gelse hep takıcamda sürekli tak çıkar yapıorum görünüşü bana göre olmadıgı icin :D
MultiAnaliz.com
cihaneken
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Elektrik Teknisyeni
-
-
Ad Soyad
C** E**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
İşin işlginç yanı Wmaracı full mavi doğal olarak mavi ışık ile çok fazla zaman geçiriyoruz. :D
Orifame
Oriflame Danışmanı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Oriflame Danışmanı
-
-
Ad Soyad
E** Ç**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
f.lux programını kullanmanızı tavsiye ederim. Gözlerimi ağrıtmıyor. Bu programdan önce ekrana nasıl bakıyordum bilemiyorum. Telefonda da nightshift kullanıyorum. İkisi de başarılı.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
H** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Tam geçen hafta bugün bende daha fazla dayanamayarak göz doktoruna gittim. Daha önce gittiğim doktorlar bir taraflarına takmayarak direk olarak 0.75 gözlük vererek başlarından attılar. Gözlük takmayı sevmeyen biri olarak maalesef hiç takmadım ki iyi ki takmamışım aradan 4 yıl geçtikten sonra göz ağrım artınca okuduğum yerde tekrardan göz doktoruna gittiğimde inanılmaz iyi bir doktor ile karşılaştım iyi ki gözlüğü takmadığımı özellikle belirtti sadece alerji olduğunu gözü tembelleştirmenin bir anlamı olmadığını söyleyerek "oladin" adında bir damla vermesiyle 1 haftadır kullanıyorum gerçekten gözlüğe gerek yokmuş çok çok net görmeye başladım ve gözlerimin kızarıklığı sulanmadı gitti şükür. 5-6 yıl içerisinde 7 defa göz doktoruna gittim hepside gözlük verdi. Sonuncusunun verdiği damla iyi geldi. :)
Not: Doktor tavsiyesi ile kullanınız.
skype & Mail : hakan@hakanakin.com.tr
http://hakanakin.com.tr