Kuşburnunun faydaları nelerdir diye merak eden herkese bu yazımızda detaylıca bilgi aktarmaya çalışacağız. Sonbahar aylarında meyveleri olgunlaşmaya başlayan Kuşburnunun içerdiği C vitamini, bir çok C vitamini içeren meyveye göre çok daha fazladır. Sadece C vitamini açısından değil B1, A, B2, E ve K vitaminleri açısından da zengindir. Tüm bu faydalı vitaminlerle beraber magnezyum, demir, kalsiyum, sodyum, bakır, çinko ve mangan içermektedir. İçerdiği vitamin ve minerallerin ne işe yaradığını ve bizim sağlığımıza ne gibi etkileri olduğunu hemen öğrenelim.

Kuşburnu Bitkisinin Faydaları
Çok güzel bir tadı olan bu bitkinin çayı yapıldığında sıcak veya soğuk olarak tüketilebilir. Yaz kış tüketilebilen Kuşburnu aynı zamanda antioksidan özelliğe sahiptir ve neredeyse iyi gelmediği hastalık olmayan bir bitkidir.

Kuşburnu, bacak rahatsızlığı olanların hastaların romatizmalarını, kireçlenme ve eklem ağrılarını gidermekte oldukça etkilidir. Diş iltihabı gibi iltihaplı tüm hastalıklara da iyi geldiği bilinen Kuşburnuyu eğer iltihaplı veya ağrılı hastalıklarda kullanmak isterseniz çayını içmeniz bir fayda sağlamayacaktır. Mevsiminde taze olarak tükettiğiniz taktirde ağrılı ve iltihaplı hastalıklarınıza iyi gelebilir.

Japonya’da uzmanlar tarafından yapılan bir araştırmada yağ oranını düşürdüğü öğrenilen Kuşburnu, tüm bu faydalarla beraber grip ve soğuk algınlığı ve ateş gibi C vitamini takviyesi isteyen hastalıklara da çok iyi gelmekte ve vücut direncinizi son derece artırmaktadır. Her bitkinin bir faydası olabilir fakat iyice araştırmadan ve kullanmanız gereken dozu öğrenmeden asla aşırı tüketime gitmeyin.

Yukarıda saydığımız hastalıkların yanı sıra şu hastalıklara da iyi geldiği biliniyor;
Ülser, gastrit, ishal, enfeksiyon, bağırsak hastalıkları, hemoroit ve safra ve böbrek kesesi ile ilgili tüm hastalıklarda da tedavi olarak kullanılabilir.
İştah açıcı, kavramayı güçlendirici ve beyin fonksiyonlarını düzenleyici bir etkiye sahiptir.
Kadın rahatsızlıkları, yüksek tansiyon, kan şekeri düzenlenmesi, gece körlüğüne iyi gelmesi gibi sayılamayacak bir çok hastalığa şifa niteliğindedir.

Kuşburnunun faydalarını öğrendik, eğer çayını, marmelatını, reçelini, pekmezini veya taze olarak tüketimini öğrenmek isterseniz gelecek yazımızı okumak için bizi takipte kalın.


Kuşburnunun faydalarını daha kısa bir anlatımla izlemek isterseniz;



Kaynak: Kuşburnunun Faydaları Nelerdir?