Leyla ile Mecnun, Eflatun Film tarafından yapılıp TRT 1'de yayınlanan Türk absürt komedi televizyon dizisi. Dizi temel olarak efsanevî karakterler olan Leylâ ile Mecnun'un hikayesi üzerine kurgulanmış ve üzerine absürt komedi, bilim kurgu ve durum komedisi öğeleri eklenmiştir.
Evet. Tamamen doğru. Benim açımdan bakarsak olaya, filmi ilk başlarında izliyordum. Sonrasında uyku düzenim bozulduğu için vazgeçtim fakat artık internetten izliyorum :) Dizi de tatsız bir olay oldu, 2 oyuncu kavga ettiler. Gerçekten üzücü bir durum, fakat hemen atıldılar. Alıntıya alıştık, bir daha Vikipedia'ya bakalım:
Dizi yayınlamaya başladığı günden itibaren sosyal medyada olumlu eleştiriler almaya başlamıştır. Türkçe sosyal medyanın önemli kaynaklarından olan katılımcı sözlüklerde gördüğü ilgi ile popülerleşen yapım zamanla fenomen haline gelmiştir. Zamanla yaşadığı başarı ile ulusal medyanın da dikkatini çeken dizi, Türkiye'de yayınlanan absürt komedi tarzındaki diziler içerisinde önemli bir yer edindiği ve TRT'nin en iyi yapımlarından birisi olduğu şeklinde yorumlanmaktadır.
Son olarak o güzel şeyi açıklayalım :
IMDb: Ratings: 9.5/10
Evet, yanlış görmediniz. IMDb tarafından tam 9.5 puan !
Kaynak:http://guncelmistik.blogspot.com/2011/12/leyla-ile-mecnunun-harika-basars.html