Merhaba arkadaşlar birçok zamandır röportaj hazırlıyoruz. Bu seferde Metin Yılmaz ile bir söyleşi hazırladık sizlere. Metin hocamız lokuf.com'un sahibi , ayrıca wmaracında moderatörlük yapıyor.

Lokuf.Com Nedir ?



Lokuf, slogan olarak "Türkiye'nin İnternet Kanalı" sloganı ile, ilkeli yayıncılık anlayışı her zaman bu siteye kalite sağlıyor. Lokuf.com bir marka yolunda ilerlerken, kaliteli kadrosu ile okurlarına durmaksızın hizmet sunuyor.

Habertürk'e Çıkmıştı !

Evet, bazı siteler vardır, sadece internet mecrasında göstermezler kendilerini, televizyona da atılırlar. Katıldıkları programlarda sitelerinin isimlerini duyurururlar.



Yandex Haber Sağlayıcısı Lokuf

Bir arama motorununun haber sağlayıcısı olmak, gerçekten de bir haber sitesinin ayrıca sloganı "Türkiye'nin İnternet Kanalı" olan bir sitenin isteyeceği en önemli etkinliklerden birisidir.


Röportajımıza Başlıyoruz.


1. Merhabalar ….. ; Öncelikle isminizi alabilr miyiz ? Neler yaparsınız ? Hobileriniz neler ?

Ben Metin YILMAZ, Ankara'da ikamet etmekteyim. Hem okul hem de yazılım sektöründe koşuşturmaktayım. Projelerimle uğraşırken de boş kaldığım zamanlarda Lokuf.com bloguma faydalı içerikler girmeye çalışıyorum. Satranç ile uzun bir süre uğraştım, kendime ayırdığım zamanlarda ise TV izlemek yerine aksiyon konulu romanları okumayı tercih ediyorum.


2. Türkiye’de internet size ne ifade ediyor ?
Türkiye'de internet kavramı, girişimler bazında değerlendirdiğimizde aslında yeni yeni gelişiyor. Piyasada devleşmiş olan kimseler gerçekten ülkemizdeki internet kullanıcılarına hitap edebilmek için zor koşullardan geçerek bugüne geldiler. Benim içinse internet yaşam kaynaklarım arasında diyebilirim. Yemek yemek gibi bir şey.

3. Türkiye’de bir çok webmaster sitesi var. Fkat Wmaracının bu denli tutulmasının nedeninineye bağlıyorsunuz ?
WM Aracı alanında çalışmalarıyla farkları bulunan bir platform. Sadece webmaster forumu gözüyle değerlendirmemiz doğru olmaz, araçları ve kolaylıkları ile gerçekten kullanıcılarına kaliteli hizmet vermeyi amaçlamış durumda. İşi sadece ticaret boyutuyla düşünmek, kaliteli paylaşımın önüne geçiyor. İnsanlarla doğru bilgileri yararlı şekilde paylaşmayı temel alan platformlar ise gerçekten kendilerinden bahsettirmekteler.

4. Türkiye'de webmaster konusunda gelişmiş, işinin ehli kişiler olduğuna inaanıyor musunuz ?
Türkiye'de elbette işin ehli olan kişiler var. Pazar oluşumunda faydası bulunan kişilerin yurt dışı projeleri yanında belirli bir süre sonra, tekrar ülkemize döndüklerini görüyoruz. İşi öğrenip uygun bir ortam oluşturduktan sonra uygulanabilir modelleri birçok girişimci ülkemizde denediler ve başarılı oldular. Ülkemizde kaliteli webmaster arkadaşlar yok demek tamamen bir saygısızlık olur.

5. Türkiye program düzenleme değil de, bazı illegal internet korsanları tarafından ünlü . Size bu kadar çok bilgi bilen insanlar yeni programlar üretemezler mi?
Özgün ve kaliteli içerik üretmek sadece blog yazmaktan ibaret değil. Yararlı yazılımlardan tutunda, tutorial kütüphaneleri oluşturan birçok webmaster arkadaşımız var. Dediğim gibi amacı paylaşım ve faydalı hizmet olan herkes eninde sonunda bir yerlere hakkıyla geliyor. İllegal konuda ülkemizin ünlü olmasından öte, medya bunu fazla konuştuğu için gündemde bu şekilde bir yerdeymişiz gibi görünüyor.

6. Bu sorumuz aykırı sorular kısmında olacaktır. Öncelikle siz bir webmaster sitesi olsanız ve sitenizde barınan herhangi baka bir webmaster sitesinin liderini sitenizde barındırır mıyıdınız ? Örneğin x sitesinin sahibisiniz y sitesi sizin sitenizde ama sizin sitenizin kurallarına uygun olarak hareket ediyor ? Bu durumda nasıl bir tepki verirdiniz ?
Web sitelerin düşman olmasından öte, birlik ve beraberlik içerisinde olması önemli. Ülkemizin dünyada tanınmasından tutunda, ticari kazanca kadar dostluk gerçekten önemli bir faktör. Elbette buna izin verirdim, projelerimde ise böyle davetleri bizzat kendim yaptığımı söyleyebilirim.

7. Türkiye’de blog yazarlığını nasıl görüyorsunuz ?
Türkiye'de içerik üretmek kolay olduğu kadar da zor. Çünkü bilen bir zümreyle paylaştığınız içerikler kaliteli bir şekilde tüketilebilse bile, yeni öğrenen arkadaşlarımızın anlayabileceği şekilde içerik üretmek işin biraz zorlayan kısmı. Blog yazarları artık web günlüğü olayından daha üst yerlere oynamaya başladılar. Özgün içerikler üreten ve gerçekten iyi yerlerde olan profesyonel arkadaşlarımız mevcut.

Her zaman internetten bahsetmeyelim. En sevdiğiniz müzik türü nedir ? Hangi kitapları okur musunuz ?
Müzik konusu gerçekten hayatımın çok önemli bir parçası, benden uzun olan bağlamamı elime aldığım günden beri gitar, ney ve piyanoyu da yanına dahil ettim. Dünyanın birçok yerinden, farklı kültür ve dile sahip olan kişilerle tanışma fırsatı buluyorsunuz. İnanılmaz büyük haz veren bir şey müzik.

8. Klişe bir soru olacak belki ama okumak mı gezmek mi ?

Hem okuyan hem gezen birisi olarak, kaliteli yazarların bulunduğu ülkemizde bu soruya cevap vermek gerçekten zor. Ama görmenin ve farklı mecraların havasını tadarak öğrenmenin daha iyi olduğunu düşünüyorum.

9. Sosyofikir blog sitesini daha önce takip ettiniz mi ? Eğer siteyi ziyaret ederseniz sizden, kaliteli yorumlarınızı alabilir miyim Olumlu veya olumsuz değerlendirmenizi istiyoruz.
Röportajımıza katıldığınız için teşekkürler

Sosyofikir Blogu, gözü yormayan ve okunaklı içerikleriyle gerçekten okuyucusunu düşünerek emin adımlarla ilerliyor. Umarım daha iyi yerlere istediği şekilde varır.

Kaynak : https://www.sosyofikir.com/roportajlar/seo-uzmani-metin-yilmaz-ile-bir-roportaj-mart-2013-yilindan/