-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
İçerik Editörü
-
-
Ad Soyad
B** B**
-
-
-
Ticaret
17, (%100)
Forum içi, forum dışı 100 kelimesi 2₺ veya 2.5₺’ye çalışıyorum. İçeriklerin hepsini neredeyse aynı müşteriler alıyor. Gerçekten piyasa bitik, insanlar artık nerde kötü, nerde boş yazar var onlara iş veriyorlar. Dediğiniz gibi; taban fiyat olabildiğince yükseltilmeli...
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Grafiker
-
-
Ad Soyad
E** A**
-
-
-
Ticaret
231, (%100)
Arkadaşlar, yönetimden bağımsız bir yorum yapmak istiyorum. Enflasyon örneği vermişsiniz ama makaleyi yazdıran üyelerde yine aynı enflasyondan etkilenen kişiler. Kaldı ki 1 TL’ye hizmet alan üye memnun kalmazsa tekrar yazdırmıyor. Taban fiyatı artırmak şu aşamada sadece mevcut pazarı daraltacaktır.
Burada seçim kararını makale ihtiyacı duyan üyeler vermeli. Bu kararın etkeni ise ücret yada kalite olmalı.
Mrtcn
PrismaCSI
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Cyber Sec & Project Manager
-
-
Ad Soyad
M** G**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
Milleti bilmem ama düzgün yazıyorsa biz 100 kelimesi 4 TL ye kadar çıkıyoruz.
Taban o kadarda bağlayıcı değil aslında, ölücüler için koruma sadece
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
22 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** S**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
Arkadaşlar rahatsız olanlar için diyorum. İlk çalışmalarınızı 1 TL'den diğer çalışmaları kendi belirlediğiniz fiyattan yazın. Müşteriye söylersiniz çalışacak ise devam edersiniz. Taban fiyatı hakkında sürekli konu açılıyor. Dediğim yöntemi deneyerek çalışabilirsiniz.
VaveTR
-
-
Yaş/Cinsiyet
19 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** G**
-
-
-
Ticaret
41, (%100)
Her ne kadar bir içerik alıcısı olsam da bence de fiyatlar artmalı.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Yeni Mezun
-
-
Ad Soyad
Ö** N**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Serbest piyasa olduğu için denecek bir şey yok ama bence de düşük fiyata makale yazmak emek sömürüsünden öte değil. 10 parmak hızlı klavye kullanırım, yazarlık yaptığım dönem ortalama 300-350 kelimelik bir makaleyi tam anlamıyla hazırlamam 45 dakikamı alırdı. Bu da 1.5 liradan saatliğimin 4.5 liraya gelmesi demektir. Kaldı ki bu tempoyla günlük maksimum yazılabilecek makale sayısı da sınırlıdır. Oysa dışarıda herhangi bir işte Asgari ücretli bir çalışanın saati 10 liranın üzerinde diye biliyorum ki makale yazarının sigortasının vs. olmadığını da hesaba katarsak 1.5 lira gibi rakamlar çok düşük kaçıyor. İşveren açısından bakarsak adsense'li siteler için gelirlerinin düşük olması ve her önüne gelen çoluk çocuğun makale yazarıyım diye ortaya çıkması piyasayı düşürüyor. Neticede 2019 yılı bu ekonomik şartlarda bence 100 kelimesi/5 TL olmalı minimum lakin bu rakamı forum sitelerinde bulmak zor, ancak kurumsal firmalarla çalışılırsa bulunabilir. Bu da biraz da yazarın kalitesiyle alakalıdır.
Ngin
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Web Geliştirici
-
-
Ad Soyad
M** E**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Yabancı dildeki makaleler için durum nedir? Bilgi verebilir misiniz?
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Serbest meslek
-
-
Ad Soyad
K** P**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Bunun tabanla tavanla alakasi yok bi soz vardir cok para kazanmak istiyorsan ya hic kimsenin yapmadigi isi yapacaksin yada herkesin yaptigi isi en iyi sekilde yapacaksin en iyi sekilde yapanlar yorumlarda belirtmis 4 liraya 5 liraya yazanlar var sizi tenzih ederek soyluyorum sikayet eden insan basarisiz insandir.