İstanbul'da elektrik kesintisi nedeniyle metro ve tramvay seferleri durdu. Bu arada İstanbul'un birçok ilçesinde, İzmit, Adapazarı, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da elektrik kesintisi var.

Enerji Bakanlığı, kesintinin nedeninin Bursa'daki doğalgaz santralindeki arızadan kaynaklandığını açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Bursa kaynaklı sorun nedeniyle yaşanan elektrik kesintisi üzerine İstanbul'da doğalgaz verilemediğini ve raylı sistem hatlarında seferler yapılamadığını açıkladı.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Ancak, yolcularımızın tahliyesinde ve nakillerinde herhangi bir sıkıntı yaşanmamaktadır.

HABERTURK.COM BEDAŞ'A ULAŞTI...

BEDAŞ'tan alınan bilgiye göre, 3 saat sonra arızanın giderilip yaklaşık 18:00 civarı elektriklerin geleceği öğrenildi.

İBB'DEN KOMBİ UYARISI

ULAŞIM A.Ş. Genel Müdürlüğü, İETT ile koordineli olarak çalışıyor ve yolcuların tahliyesi yapılmıştır. Şu anda Adapazarı, Gebze ve İzmit'e elektrik verilmeye başlanmıştır. Elektrik kesintisi ile ilgili sorunun giderilmesinin ardından İstanbul'da da seferler normale dönecektir. Ancak, vatandaşlarımızın elektriğin gelmesinin ardından kombilerini hemen açmamaları gerekmektedir." denildi.

Belediye yetkilileri, doğalgaz ve elektrik kesintisi nedeniyle kombilerin kapalı olması konusunda vatandaşları uyardı.

VALİ MUTLU VE İBB BAŞKANI TOPBAŞ'DAN ELETKTRİK KESİNTİSİ YORUMU

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, elektrik kesintisi ile ilgili "teknik bir arıza yaşandı" yorumunu yaptı.

Başbakan Erdoğan'ın Marmaray incelemeleri sonrası basın mensuplarını sorularını yanıtlayan Topbaş, "Daha çok BEDAŞ'ın konusu. Bazı teknik arızalar yaşanabiliyor" dedi. Vali Hüseyin Avni Mutlu ise "Teknik konular. Bazı arızalar yaşanmış" ifadelerini kullandı.

http://siyah.co/