Kaynak : Kitap Ayracı

Envato, en çok işlem gören çevrimiçi dijital pazardır.

Bu eko-sistem, proje dosyaları, Envato şablonları, ses, video, Envato temaları, dinamik grafikler, kod parçacıkları, 3D modeller vb. Gibi web tasarımcıları için yenilikçi stok varlıklarını satan ve barındıran sekiz iş alanını koordine eder. Melbourne, şirket 2006 yılında Collis Ta’eed, Cyan Ta’eed ve Jun Rung tarafından bulundu. Envato, müşterilerin Envato Studio aracılığıyla başarılı ve çok yetenekli serbest kişilerle bağlantı kurmalarını sağlar. Ayrıca, dünya genelinde binlerce insana yardımcı olmak için + çıpa manifoldlu video derslerini ve öğreticilerini de içeriyor.
Şirketin arkasındaki rehberlik prensibi, “Ne zaman sevebileceğiniz bir şey yaparak tahmin edebileceğinizden daha fazla kazanabildiğinizde, size ne olduğunuzdan gurur duyduğunuzu” söylerken, tutkulu oldukları işleri yaparak kazanmalarını sağlamaktır. Ve başarıldı “. Envato Market, çok sayıda yetenekli tasarımcı, geliştirici ve yaratıcının evidir.

Envato ağı ThemeForest, GraphicRiver, CodeCanyon, VideoHive, PhotoDune, 3DOcean, AudioJungle ve ActiveDen gibi siteleri içerir.
Envato’nun Başlangıç ​​Aşamaları ve Başarıları

Envato başlangıçta bir yaşam tarzı işi olarak başladı. Ta’eed Papua Yeni Gine’de büyüdü. Daha sonra Avustralya Bilgili Bilimi ve Matematiği dersleri vermeye başladı. Ta’eed birkaç gün sonra aynı üniversitede tasarım okudu Jun Rung ile iyi arkadaş oldu. Ta’eed, grafik tasarım üzerine odaklanıp çevrimiçi ders kitaplarının, tasarım kitaplarının ve dergilerin yardımıyla öğrenmeye başladı. Bu öğrenme modu, Ta’eed’in Envato’s Tuts + ürününün tanıtımının ilham kaynağı oldu. Birkaç gün sonra Ta’eed iStockPhoto’da Flash Dosyaları satma işine başladı, sonra her ay 400 dolardan fazla fantazi bir gelir sağladı. Bu da onda “FlashDen” in 8 Envato sitesinden biri olarak dahil edilmesi fikrini uyandırdı. Bu ticaret sitesi Flash Dosyaları için özel anlam taşıyordu. FlashDen başarıyla 2006 yılında başlatıldı, daha sonra 2009 yılında, kendi adını ActiveDen olarak değiştirdi.

Başlangıçta şirketin resmi teknik ortak kurucusu bulunmadığından, Flash Den’in yenilikçi sürümünü oluşturabilecek yetenekli bir geliştirici seçmeye karar verdiler. Günler süren büyük çabanın ardından şirketin ilk ofisi, Cyan Ta’eed’in babasının bodrum garajında ​​kuruldu. Colllis Ta’eed’in kardeşi Vahid Ta’eed, 2007’de dördüncü ortak olarak girişime katıldı. Birkaç gün sonra şirket serbest dolaşıma adanmış blogunu başlattı ve bunu “FreelanceSwitch” olarak adlandırdı ve ardından “Psdtuts +” adlı bir photoshop öğretici web sitesi tanıtıldı.

Bir yıl sonra, “ThemeForest” ve “AudioJungle” adlı ses ve hisse senedi müziği için özel bir ticaret merkezi olan bu dijital pazara iki site daha eklendi. Şirket, 2009 yılında “VideoHive” ve “GraphicRiver” adı verilen hazır grafikler, video dosyaları ve hareketli grafikler içeren bir çevrimiçi merkez tanıttı. Girişim 2010 yılında “CodeCanyon” ve “Photodune” ve 2011 yılında “3dOcean” ı başlattı ve çok çeşitli 3D modeller ve ilgili aksesuarlar barındırdı.