[COLOR=Red]İngiltere Seyahati, Dil Okulu Ve İzlenimlerim[/COLOR]
Merhabalar arkadaşlar şimdi sizlere İngiltere seyahatimi ve oradaki izlenimlerimi aktaracağım. Öncelikle bir İngiltere’yi tarif edelim İngiltere (İngilizce: England), Birleşik Krallığı meydana getiren dört ülkeden en büyük ve merkezî olanı. Avrupa’nın batısında, Büyük Britanya adasında bulunur. İngiltere halkına İngilizler denir.
İngiltere’ye İngilizce’mi geliştirmek için gitmiştim.İngiltere’ye gitmeden önce Birleşik Krallık yaşayan nüfusun bu denli fazla olacağını aklımdan geçirmezdim. Yaklaşık 60.000.000 kişi yaşıyormuş. Bunların 50.000.000′uda İngiltere’de yaşamaktaymış. İngiltere’de Heatrow havalalaına inmiştim. İnanılmaz bir büyüklüğe sahip olan havalanı uluslararası yolcu trafiğine göre dünya’nın en büyük havaalanı sayılıyormuş.
Havaalanı’na ilk indiğimde inanılmaz büyüklüğe sahip olan terminalde nereye gideceğimi bulmam 20-25 dakika sürdü. Havaalanındaki Information office gittim ve İngilizce eğitimi için geldiğimi söyledim beni belli bir yere yönlendirdiler. Havaalanından çıkmıştım dışarıda beni Jane bekliyordu. Jane okulumuzun öğrenci taşıma işi ile ilgileniyordu. Neyse 3 kişiyi daha bekledik 2′si Fransa’dan diğeri de İsviçre’den gelmişti. Arabaya bindik ve okulun yolunu tuttuk önce okula gidip işlemlerimizi yaptık. Okulumuzun bulunduğu yer Bournemouth’tu. Bournemouth İngiltere’nin güneyinde yer alan bir tatil kasabası. Her yıl binlerce turist çeken bu güzel şehir, şehir yapısı ile göz kamaştıracak bir sadeliğe ve asalete sahip.
Şimdi sıra gelmişti kalacağım aile’nin yanına gitmeye. Her birimizi host-family yani Türkçesi ile orada bizi seyahatimiz ve eğitimimiz boyunca koruyacak ve kalacağımız evin ahalisi. Kapıyı tıklattığım da Rose karşıladı beni. İçeri girdiğimde tipik bir İngiliz evi gördüm. Gerçekten de kültürlerine çok sahip çıkıyorlar. Daha sonra evin kuralları ile ilgili bir kağıt uzattı bana. Herşey saatli ve dakik duş almak için belli bir saat, yemek yemek için belli bir saat yani kısacası herşey için bir saat belirtilmiş. Yani ben çok rahat olmak istiyorum saate gelemem derseniz bir ev kiralamak sizin için daha iyi olacaktır.
Okula 2 gün daha vardı hafta sonu olduğundan tüm aile üyeleri evdelerdi hepsinle tanıştıktan sonra bana bir şehir turu yaptırmaya karar verdiler.. Okuldan aldığım harita sayesinde nerede olduğumuzu da görüyordum.
Bournemouth Eye şehrin en güzel aktivitelerinden.
Şehir inanılmaz bir yapıya sahip şehrin tam ortasında Bournemouth Eye denilen ve Londra’da da bulunur London Eye ama Bournemouth’taki bir balon şeklinde içine belli bir ücret karşılığı biniyorsanız sanırım yanlış hatırlamıyorsam 15£-20£ arası bir ücreti vardı girişin ve Bournemouth’un eşsiz güzelliğini gökyüzünden 10 dakika boyunca seyredebiliyorsanız tabii bu havadaki zamanı birde kalkış ile iniş esnasında da 10 dakika geçiyor. Güzel bir aktivite anlayacağınız.
Yellowbus
Bournemouth tüm yapısı ile rahat ve güzel bir şehir. Sarı otobüsleri ile ünlüdür. Yellow bus ticket satın alırsınız ve kentkart, akmil sistemi gibi şehir içerisinde çok rahat yolculuk edebilirsiniz.
Bournemouth ayrıca çok güvenli bir bölgedir.
Ayrıca Charminister Road’da bir çok Türk dükkanı görebilirsiniz. Muhtemelen gördüklerinizin %60ından fazlası lokanta ve market olacaktır. Ama bu işi iyi yapıyorlar ve Charminister Road bir nevi Türk caddesi olarak tanınıyor.
Kumsal olarak çok uzun bir kumsala sahiptir.
Bournemouthla ilgili bakın öz bir açıklama yapmak gerekirse ;
Genellikle sahili, gece kulüpleri, alışveriş imkânları bilinir. Ağırlıklı olarak dil okulları yer alır. Londra’ya oranla daha ucuz ve öğrenci şehridir. Türklerin dil okulu olarak seçtiği bir İngiltere kasabasıdır. Kentin 8 km kuzeyinde Bournemouth Uluslararası Havaalanı yeralmaktadır.
Bunun yanında İngiltere’nin en büyük lunaparkları burada yer alır.
Bournemouth Pier
İngilizcenizi mi geliştirmek istiyorsunuz ?
Kalite ve huzuru bir arada yaşamak mı istiyorsunuz ?
İngilizce nerede öğrenilir diye kendinize soruyor musunuz ?
İngiltereyi öğrenmek ve seyahat etmek istemez misiniz ?
Hem eğitim hem de seyahat ne dersiniz ?
Sizlere burada bulunan dil okullarının isimlerini yazacağım buralarla bağlantıya geçebilir İngilizce’nizi geliştirebilirsiniz.
Aspect Bournemouth Dil Okulu
Eurocentres Bournemouth Dil Okulu
British Study Centres Bournemouth Dil Okulu
Kings Colleges Bournemouth Dil Okulu
Bournemouth Dil Okulu Fiyatları
Bu okullarda okumanın ilk şartı İngiltere’ye gidebilmek tabii ki ;
İngiltere Vizesi
* İngiltere Vizesi İçin Gerekli Evraklar
* İngiltere’de Çalışma İzni
* İngiltere Konsolosluğu
* İngiltere Vize Başvuru Merkezi
* İngiltere Vize Danışmanlığı
* İngiltere Vize Formları
Bournemouth hakkında son olarak söylemek istediğim gerçekten de çok iyi insanlar tanımış olmamdır. Bournemouth insanı güleryüzlü, sevecen ve Türkler’e çok benzerler. Düşünüldüğü gibi soğuk insanlar değildirler.
Yazdıklarımı özetlemek istersek;
İngiltere’nin güney sahilinde kozmopolit ve şirin bir tatil beldesi olan Bournemouth, Londra şehir merkezine 2 saat uzaklıkta olması nedeniyle de her yıl daha çok öğrenci tarafından tercih edilen bir merkez haline gelmiştir. Hareketli sosyal hayatının yanı sıra öğrencilere deniz ve güneşin tadını çıkarma imkanı da sunan Bournemouth, İngiltere’nin en fazla güneş alan ve en ılıman iklimine sahip bölgelerinden biridir.
Hiçbir ulaşım sorunu bulunmayan Bournemouth; bir çok halka açık park, alışveriş merkezi, restoran, kafe ve gece kulübü ile hem eğlenceli bir eğitim süreci geçirmek hem de büyük şehirlerin gürültüsü ve yoruculuğundan uzaklaşıp huzurlu bir tatil yapmak isteyenler için ideal bir alternatiftir.
Bir ekşi sözlük yazarı Bournemouth ile ilgili kısa ve özlü bir açıklama yapmış yazımı bu cümle ile bitirmek istiyorum.
Yabancılar için ingilizce okullarının kümelendiği, charminster adlı caddesinde türklerin konuslandıgı, hava güzel oldugunda sahillerinin ve parklarının tadına doyulmayan, ufak ama kozmopolit ingiltere şehri.
Ayrıca Bournemouth’un kendisine ait bir üniversitesi de mevcut.
[SIZE=4][COLOR=red][SIZE=3]:rolleyes:[/SIZE][/COLOR][/SIZE]
Yazar: Sosyofikir
Kaynak: http://www.sosyofikir.com/2012/03/ingiltere-seyahati-dil-okulu-ve.html