Mide bulantısına ne iyi gelir, mide bulantısı nasıl geçer, mide bulantısına ne iyi gelir evde

Mide bulantısı günlük olarak herkesin başına gelebilecek bir olaydır. Mide bulantısının bir çok nedeni olabilir. Bunların arasında anlık olarak değişen hava, koklanılan kötü bir koku, araba ile seyahat, gemi ile seyahat, aşırı sarsılma, migren, stres, alkol tüketimi, mideye yabancı cisim kaçması, aşırı yemek yeme, zehirlenme gibi nedenlerdir. Hamilelik sürecinde bayanlarda oluşan mide bulantısı sabah saatleri ile sıkça oluşur. Mide bulantısı sürekli olarak devam ediyorsa veyahut belirli aralıklarla düzenli yada düzensiz tekrarlanıyorsa bu bir sıkıntıya işaret olabilir. Anlık veya geçici nedenlerle oluşan mide bulantıları çok büyük sorunlara işaret etmeyebilir. Anlık olarak da olsa rahatsız edici bir durumdur. Bazı besinler mide bulantısını azaltabilir. Bu besinleri makalemizde bildireceğiz. Bazı besinler ile mide bulantısını artırabilir. Sürekli mide bulantısı şikayeti olan birisi bu besinlerden uzak durmalıdır. Kişiden kişiye farklılık gösterebilir.Mide bulantısına ne iyi gelir.

Mide bulantısı nasıl geçer
Mide bulantısı nasıl geçer, mide bulantısını evde nasıl geçirebiliriz, mide bulantısını bitkisel olarak nasıl geçirebiliriz, mide bulantısına iyi gelen yiyecekler bütün soruların cevabını yazımızda listeledik.

Nane mide bulantısına iyi gelen bir bitkidir. Sürekli mide bulantısı şikayeti olan bir birey nane yiyerek mide bulantısını geçirebilir. Nane yapraklarından bir kaç yaprak bunun için yeterli olacaktır.
Zencefil mide bulantısına iyi gelen besinler arasındadır. Zencefili tüketmek araç ile seyahatten kaynaklı mide bulantısına iyi gelir, zencefil aynı zamanda gebelik dönemindeki mide bulantısına da iyi gelir
Limon mide bulantısına iyi gelir, limon yalamak veya limon kabuğu koklamak mide bulantısını ortadan kaldıracaktır. Limonu yanında bulundurmak soruna çözüm olabilir
Sürekli devam eden bir mide bulantısı çok büyük sıkıntılara neden olabilir. Doktora başvurmakta fayda var.

Bir önceki yazımız olan Sırt ağrısına ne iyi gelir başlıklı makalemizde sırt ağrısı nasıl geçer, sırt ağrısı neden olur ve Sırt ağrısına ne iyi gelir hakkında bilgiler verilmektedir.
kaynak : Mide bulantısına ne iyi gelir