Merhabalar,

 

Sinüzit iltihabı veya covid sonrasında koku sorunu yaşayan kişiler için çözüm önerim olacak. Yumurta, tavuk başta olmak üzere hemen hemen her gıda her kokulu ürün ciddi manada pis kokmaya başladı. Koku o kadar kötü ki tavuk yiyemez oldum, kusma seviyesinde pis koku geliyordu. Covid'e benzer ağır bir hastalık atlattıktan 3-4 ay sonra bu olay oldu. Doktorlar genellikle tuzlu su ile burnunuzu yıkamayı öneriyor. Defalarca farklı periyodlarda denedim ama bir faydası olmadı. 1-2 saat koku sorunu gidiyor, 1-2 saat sonra tekrar başlıyordu. 

 

Son olarak  "Çörek otuna devam ediniz zira çörek otunda ölümden başka her derde fayda vardır" hadisinden yola çıkarak, çörekotu yağı uyguladım. Normalde 7 gün 2 burun deliğine 3 er damla uygulamak gerekiyordu, benimkisi 2. günde %90-95 oranda düzeldi. Uygulaması çok basit. Tavana bakar pozisyonda iki burun deliğine 3 er damla çörekotu yağı damlatıyorsunuz. Yağ bu şekilde sinüs boşluklarına gitmiş oluyor. 7 günde geçmezse, 7 gün ara verip tekrar 7 günlük uygulamaya başlıyorsunuz.

 

Belki bu tarz bir sorun yaşayan varsa veya zayıf koku alanlar varsa deneyebilirler. Yanlış uygulamalardan dolayı sorunlar ortaya çıkabilir. Bu nedenle uygulamadan önce doktorunuzdan destek alın.