Yabancı dil öğrenirken en büyük sıkıntımız kelimeler oluyor. Pupilmeet Öğrencilerin Platformu'nda İngilizce Öğretmenliği okuyan bir üyemiz
Çeviri yapmayı yabancı dil öğrenmeyi kolaylaştıran uygulamaları ve web siteleri blog olarak paylaştı.

Merak Eden Arkadaşlar Buraya Tıklayarak Yazıya Gidebilir



İngilizcenin, kanayan yaramız olduğunu bir gerçek. Herkesin az buçuk da olsa bildiği bir dil, doğruyu söylemek gerekirse oldukça da kolay bir dil fakat iş derse gelince hepimiz donup kalıyoruz. Özellikle de makale yazarken sürekli kendimizi tekrara düşerek yazımızın akıcılığını bozuyoruz. Peki bunu en kolay nasıl halledebiliriz ? Günümüz teknolojisinde istediğimize kolaylıkla ulaşabiliyoruz tabii ama ya kendine özgülük ne oluyor ? Maalesef ki bir hiç. O yüzden ödevlerimizi hem öğrenmek hem de intihale yol açmamak için kendimiz uğraşıp yapmalıyız. Ben de bu süreçte kullanabileceğiniz İngilizce sözlükleri ve uygulamaları önereceğim. Umarım yararı olur.

İlk sözlüğümüz Tureng.


Elbette bu uygulamayı bilmeyen insan sayısı çok az ama yine de en basitinden başlayalım. Tureng, şu sıra size önerebileceğim en iyi sözlüklerden birisi. Aradığınız çoğu şeyi barındırıyor. Bölümünüz ne olursa olsun, eğer sizin için bir kullanımı varsa kolayca ulaşabiliyorsunuz. Sadece o da değil günlük hayatta kullandığımız idiomlardan tutun slanglere kadar hepsi de mevcut.

Android İçin Tıkla
IOS İçin Tıkla

İkincisi Ozdic.


Ozdic, bir collocations sözlüğü. Uygulaması yok ama yine de en sevdiğim ve oldukça yararlı bulduğum bir sözlük kendisi. Kullanacağınız herhangi bir kelimenin önüne hangi kelimeleri getirebileceğinizi, ardından hangi prepositionların geldiğini gösteriyor. Örneklerle de pekiştirebiliyorsunuz. Ödevlerinizi yazarken işinize yarayacağına eminim. Artık her şeyin önüne so veya very getirmek zorunda olmadığımızı göreceksiniz.

Tıkla Siteye Git

Üçüncü sözlüğümüz Macmillan.


Macmillan benim de son zamanlarda keşfettiğim ve oldukça sevdiğim bir sözlük. Quizlerle, oyunlarla İngilizcenizi geliştirebilirsiniz, tabii aynı zamanda ödevleriniz için de kullanabilirsiniz. Uygulamasını kullanmanızı tavsiye etmem, kullananlar pek memnun kalmamışlar çünkü.

Tıkla Siteye Git

Dördüncü sözlüğümüz Thesaurus.


Uygulaması paralı olduğu için sitesinde bedavaya kullanmanız daha mantıklı olur. Kelimelerin eş anlamlılarını kolayca bulabileceğiniz bir sözlük. Ayrıca dictionary kısmına tıklarsanız bundan daha fazlası olduğunu, kelimelerin anlamlarını bulabileceğinizi ve her gün yeni bir kelime öğrenebileceğinizi unutmayın.

Tıkla Siteye Git

Beşinci sözlüğümüz Merriam-Webster.


Biz bu sözlüğü okulda kullanıyoruz. Pronunciation hocamızın bize önerdiği bir sözlük. Ayrıca uygulaması da var. Eğer yararlanmak isterseniz bir bakın derim.

Android İçin Tıkla
IOS İçin Tıkla

Altıncı ise Grammarly.


Reklamlarını internette görmeniz oldukça mümkün. Çok yaygınlaştı şu sıra. Grammarly’i size şöyle önerebilirim, essayinizi yapısal açıdan mükemmele ulaştırmak için kullanabileceğiniz uygulamalardan bir tanesi. Tabii belli bir özellikten sonrası ücretli ama sitesine girip ödevlerinizi oradan yazıp basit yanlışlarınızı hemencecik düzeltebilirsiniz hem de ücretsiz bir şekilde.

Android İçin Tıkla
IOS İçin Tıkla

Umarım önerdiğim site ve uygulamalar işinize yarar. Eğer bildiğiniz, önerebileceğiniz başka uygulamalar varsa lütfen siz de paylaşın ve daha fazla kişiye ulaşalım..