Evet arkadaşlar,bugün benim sıkça kullandığım sizinde yedeklemek istediğiniz dosyaları yükleyebileceğiniz bir kaç yardımcı site önereceğim.Önerdiğim siteler tamamen ücretsizdir.Şimdi bu tür siteler sizin dosyalarınızı bulut sunucularınızda güvenli bir şekilde barındırır.İster paylaşırsınız ister paylaşmazsınız.Şimdi başlayalım :)
1.Google Drive
Bence şu anda işini en iyi yapan site.Saten arkasında Google gibi bir dev var.Kullanımı çok kolay.Sanki bilgisayarda dolaşır gibi dolaşabiliyorsunuz.Bilgisayarınıza indirebileceğiniz bir de programı var.O işi daha da kolaylaştırıyor :) Şahsen ben kullanıyorum ve açıkcası diğer sitelerden daha hızlı upload ediyor.Ayrıca dediğim gibi kullanımı çok rahat.Ayrıca işlerinizi yapmanıza yardımcı olacak araçlar denilen mini bir office programları var.Orada tablolar,word belgeleri ve slaytlar hazırlayabilirsiniz.Google Drive’da toplam 15 GB’lık bir depolama alanı var.Şöyle düşünebiliriz ücretsiz bir USB bellek :) Ayrıca cebinizde taşıma derdi de yok.Bilgisayarlara olduğu gibi telefon,tablet vs. cihazlara da uyumludur.Benim bu uygulamaya puanım 10/10 !
2.Yandex Disk
Eğer bana 15 GB yetmez ekstra alanlar lazım ya da ben eşeğimi sağlam kazığa bağlıyacam diyorsanız ikinci seçenek olarak ahanda size Yandex Disk ! Şimdi bununda arkasında Yandex gibi bir dev marka var.Ee doğal olarak da dosyaların silinmesi,ele geçirilmesi gibi durumlar çok sık rastlanılmaz.Bunlarında sunucuları çok kaliteli ve hızlı.Ayrıca bilgisayarınıza yüklenilebilen uygulama ile dosyalarınıza daha kısa yoldan ulaşabiliyorsunuz.Yandex Disk’in ücretsiz depolama alanı ise 10 GB.Buda ortalama bir USB bellek boyutu :) Ancak size hemen 10 GB’ı vermiyor.İlk önce ‘Windows için Yandex Diski’ kurmanız gerekiyor ve size +3 GB alan veriyor.Sonra ise uygulama ile bir kaç dosya yüklemenizi istiyor oda size +2 GB veriyor.Son olarak da arkadaşlarınıza davetiye yollamanızı istiyor oda +2 GB veriyor :) Toplamda ise 10 GB oluyor.Biraz uğraştırıyor ama sonuçta ücretsiz depolama alanı :)
İşte bunlar bence en kalitelileri.Ama bunların dışında DropBox,NetDisk,SkyDrive,Box gibi sitelerden ücretsiz destek alabilirsiniz.
Kaynak:http://www.ibrasancar.com/genel/online-veri-depolama-siteleri.html