Blogumda yazdım: http://www.erkekneister.net/2015/01/opuselim-mi.html

Bilim-kültür dergilerinden oluşan azımsanmayacak büyüklükte bir arşivim olduğunu beni tanıyan çoğu insan bilir. Az önce sıkıldım, eskilere bir dönmek istedim. Bunu son zamanlarda sıklıkla yapar oldum. Belki gerçek dünyanın stresinden uzaklaşmak, yaparken mutlu olduğum şeyleri tekrarlamak için olabilir. Sebebi her neyse karşıma öpüşmek ile ilgili ilginç birkaç bilgi çıkardı. Daha önce buna benzer şeyler duymuştum fakat okuduğumu hatırlayamadım o an. Unutmayayım diye de, aha da buraya listeliyorum:
İsviçreli olanlar mı artık bilmiyorum ama araştırmışlar, öpüşürken genelde kafamızı sağa doğru yatırıyormuşuz.
Öpüşmenin bu kadar sevilmesi biyolojik sebeplere dayanmaktaymış. Dudaklarda çok fazla sinir geçtiği için beyni uyarma oranı en yüksek bölgeymiş ve de doğrudan endorfin salgılayan bir mekanizmaya çalışıyormuş.
Öpüşürken 140 küsür kas çalışıyormuş vücudumuzda.
En uzun öpüşme yarışmasını asyalı iki genç kazanmış. 58 saat boyunca öpüşmüşler. Oha çüş. Midem bulanır lan artık bir süre sonra.
Bu maddeye koyacak bir şeyim olmamasına rağmen açmış bulundum. Gidip de öpüşmeden önce bu bilgileri partnerinizle paylaşmayın. Yanlış olduklarından değil, ortamın romantik havasının içine edeceğinizden.
Not: Öpüşün.