İnternet..sınırsız bilgi..ve ona ulaşmak bir o kadar da kolay. İlkokul arkadaşını bulmak bile mümkün artık. Her şey bir tık uzaklıkta. Bir hastalığa yakalandığımızda doktora gitmeden önce google a sormak adet oldu.Bir rüya gördüğümüzde, rüyanın ne anlama geldiğini öğrenmek için rüya tabirleri sitelerini dolaşır olduk. Bir yemek yapmadan önce tarifi almak için mutlaka nete bakılır. Dışarı çıkmadan önce netten hava durumunu takip ederiz. Çeyrek altın fiyatlarını an be an internetten takip ederiz. Sınavlara hazırlanırken yaprak test almaktan vazgeçtik,online testleri çözmek daha kolayımıza gelir. Sosyal olayların başlangıcı bile artık internete dayanır.Bir protesto mu yapılacak,insanlar netten örgütlenir ve bunu gerçek hayata yansıtırlar ( gezi olayları ). Müzik ya da film için para ödemek diye birşey yok artık,istediğimiz zaman netten dinler istediğimiz zaman indiririz. Herhangi bir film vizyona girmeden internetten izleme imkanımız bile var.Hatta filmin oyuncuları bile filmi izlememişken,filmin galası yapılmamışken,internetten biz o filmi izleyebiliriz.Lig maçlarını bin bir zahmetle bedava izlemenin yollarını arar dururuz. Hatta internetten para kazanmanın yollarını bile ararız. Bu yolda çok para kaybederiz belki ama bir şeyi de iyi anlamış oluruz.Birileri bu yolda para kaybederken birileri de gerçekten internetten para kazanmakta. Facebook, twitter ve son olarak whatsapp hayatımıza girdi. Günümüzü gün ederiz bu sitelerle,sözüm ona sosyalleşmek amacıyla. Evet internet sayesinde herşey kolay,herşey mümkün.Ama bizlere kaybettirdikleri daha fazla.

Çocuklarımız tüm vakitlerini internette ki oyunlarda geçirir oldular.Normal bir çocuk gibi sokağın tozunu yutmayı, güneşin tadını çıkarmayı,canlı bir çocuk olmayı bilmeden büyümekteler. Her hastalığın tedavisini internetten ararken, aslında önemli bir hastalığa yakalandığımızı fark etmeyiz bile. Chat sitelerinde ya da facebookta, yeni insanlarla tanışmayı dört gözle bekleriz ama bilmeyiz ki,aslında tanıştığımız insanın amacı farklıdır.Ya da gerçekte o bambaşka bir insandır. 20 yaşında birisi diye konuştuğunuz bir insanın 60 yaşında biri olduğu gerçeğini öğrendiğinizde, internete lanet edebilirsiniz. Paralel evren ya da paralel dünya diye kavramlar vardır.Ben de buna inanır oldum. İnternet gerçek yaşamın paraleli olmuş durumda,başka bir yaşam şekillenmekte internette.

Her şey akıllanıyor artık ve eminim bir süre sonra internet de akıllanacak. O zaman tamamen onun kontrolü altına gireceğiz. Kötü bir dünya hayali bu,ama gerçeğe yakın.Belki de kıyamet denen şey bu olacak.

kaynak: http://g9.tc/paralel-evren-internet/