TazZ
www.ahmetcetintas.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Grafiker Yazılımcı
-
-
Ad Soyad
A** Ç**
-
-
-
Ticaret
19, (%100)
Yanlış hatılamıyorsam 2009 yılında bir süre denemiştim. Ancak, windows'ta kullandığımız birçok programı ve oyunu kullanamadığım için windowsa geri dönmüştüm. Yani kesinlikle desteklememiz gerektiğini düşünüyorum Pardus'u.
Ancak,
kullanılmayan bir şey geliştirilse ne olur geliştirilmese ne olur!
Neden Pardus Kullanamıyoruz!
Yetkililer şu konuya el atsa, önce tüm resmi kurumlarda zorunlu kullanılsa birkaç yıl, böylece alınan geri bildirimler ile proje desteklense ciddi ciddi.
Sonra ciddi bir kararlı sürüm çıkarılsa hep beraber Pardus kullansak...
Güzel olmaz mı?
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
B** O**
-
-
-
Ticaret
19, (%100)
Pardus kullanacağınıza diğer linux dağıtımlarını kullanın.
Zaten pardus, linux tabanlı.
-
-
Yaş/Cinsiyet
45 / E
-
Meslek
ticaret
-
-
Ad Soyad
M** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
pardus zaten resmi kurumlarda zorunlu olmayacakmıydı? böyle bir haber girilmemişmiydi
windows kullanıyorum zaten laptop alınca içinde oluyor..
chromebook lar var hiç kullanmadım ama merak ediyorum android 'in zayıflığı onda da var mı acaba?
Pardus için şunu diyeyim bedava olan şey gelişmez bir firma az-çok birşeyler kazanacak ki onu geliştirmek için emek ve para harcasın
enucuzmagaza.biz
amway.com.tr/user/enucuzmagaza/invite=yes
shop.flptr.com
Trendium.Moda
Teveccuh
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
CEO
-
-
Ad Soyad
T** Ç**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Kamuda Pardus kullanmak çok saçma olur. Tüm yazılımlar, uygulamalar Windows üzerinden yapılıyor. Windows kullanıyor herkes. Kamuda bile kaçak Windows kullananlar var mı diye inceleme yapıyor. Her bilgisayar için orjinal Windows sürümü ücreti alıyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
40, (%100)
Şu an için steam desteği ile çoğu oyun linuxlarda oynanabiliyor. Çoğu programın linuxta ücretsiz alternatifleri var. En olmadı alternatifini bulamadınız linuxta bulunan wine programı ile exe uzantılı dosyaları sisteminize kurabilirsiniz. (Not her programda iyi çalışmayabiliyor.) Kısacası siz linux kullanmaya karar verdiyseniz her türlü bir yolunu bulup kullanabilirsiniz. Önereceğim linux dağıtımları ilk kez kullanacaksanız linux mint ubuntu veya türk geliştiricilerin pisi linuxu. İlerleyen seviyelerde kendinizi zaten farklı linux dağıtımlarını incelerken bulursunuz.
Er kişiysen görevin neyse başar,
Zevke, eğlenceye hayvanda koşar. ATSIZ
-
-
Yaş/Cinsiyet
47 / E
-
Meslek
Hosting, Domain, Marka, Patent
-
-
Ad Soyad
S** E**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
TÜBİTAK, Pardus projesini bitireli çok oldu. Şimdi iki gönüllü ekip tarafından ayrı ayrı olarak bağımsız devam ettirilmeye çalışılıyor.
1- Pisi Linux (Pisi paket sistemini kullanmaya devam ediyor.)
2- Pardus Topluluk (Debian paket sistemine geçti.)
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
47 / E
-
Meslek
Hosting, Domain, Marka, Patent
-
-
Ad Soyad
S** E**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
Önceki mesajımda belirttiğim gibi kurumsal olarak Pardus projesini çöpe attı TÜBİTAK. Pisi Linux ve Pardus Topluluk adında iki ayrı gönüllü ekip tarafından bağımsız Linux projeleri olarak geliştirilmeye devam ediyor. "Başında kim var?" sorusunun karşılığı ancak böyle ifade edilebilir herhalde.
Bu hali GNU/Linux dünyası için daha uygun. Ve gelişmeye daha çok imkan var şimdi. Yeter ki bizler destek olalım.