lostyazilim
tr.link

PTT Kargo Sanırsam Alay Ediyor.

10 Mesajlar 1.060 Okunma
acebozum
tr.link

berkakalinn berkakalinn WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 04.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek -
  • Konum Afyon
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 1723
  • Beğeniler 159 / 334
  • Ticaret 39, (%97)
Ayın 8'i gibi yurt dışından bir kaç ürün getirmiştim ve bugün ürünlerden bir tanesini teslim aldım.

Ancak nasıl teslim aldığımı soracak olursanız binaya giriş kapısından girerken posta kutularının en üst kısmını kenara adeta fırlatılmış gibi bir durumda buldum. Bu kargoyu bırakan şahıs neden kargoyu daireme katar getirmedi ? Başkasının alma ihtimalinin oldukça yüksek olduğu bu kargoyu görmesem başka birileri alabilirdi.

Bu durumu nasıl bildirebilirim bir kaç ürünüm daha gelecek ve fiyatları teslim aldığım ürüne göre oldukça yüksek aynı durumu tekrar yaşamak istemiyoru.
SerkanERGUN

kişi bu mesajı beğendi.

elektronikssl
webimgo

Heuristic Heuristic Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 04.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Web Hacking, Exploits/Vuln.
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 4777
  • Beğeniler 1139 / 2068
  • Ticaret 297, (%99)
Geçmiş olsun öncelikle PTT'nin direk kendi şikayet kısmına yazarak iletinizi gönderin.

https://pttws.ptt.gov.tr/info_web/info_kayit.jsp

Daha sonra ise Sikayetvar üzerinden gerekli şikayet formunu ileterek gönderin.

https://www.sikayetvar.com/ptt

Telefon üzerinden şikayet için ;

444 1 788

berkakalinn berkakalinn WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 04.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek -
  • Konum Afyon
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 1723
  • Beğeniler 159 / 334
  • Ticaret 39, (%97)
editt//

Heuristic Heuristic Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 04.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Web Hacking, Exploits/Vuln.
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 4777
  • Beğeniler 1139 / 2068
  • Ticaret 297, (%99)
Siz arayarak kendilerine bu ürünün özel ve kıymetli olduğunu bu ürünün bana teslim edilmeden posta kutularının üzerine bırakıldığını aslında hizmetin kapı teslim kişiye özel teslimat olduğunu ifade ederek ürün ve ürünlere gelebilecek zararlar da tüketici hakları ve savcılığa gerekli dilekçeyi vereceğinizi bir kez daha izah ederek bunu aynı zaman da seslendirme kaydı ile sağlayınız.

Bu tür oluşabilecek problem ve sorunlar dahilinde tüketici haklarına başvurarak elinizde her zaman delil olduğunu var sayarak kendinizi baştan sona kadar savunabilecek yapıya sahip olabilirsiniz. Ben teşekkür eder, sizede iyi forumlar dilerim.
berkakalinn

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

Doruk Doruk alea iacta est. Kullanıcı
  • Üyelik 29.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek WebApprantice
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** O**
  • Mesajlar 1361
  • Beğeniler 150 / 524
  • Ticaret 23, (%100)
Yaklaşık 3 senedir PTT ile çalışıyorum.Dükkanın havalandırma penceresinden içeri fırlatılıp muhtelif yerlere düşmüş ve tesadüf eseri bulduğum birçok paketle karşılaştım. Sanırım postacı adaylarına bu şekilde eğitim veriyorlar :)

Size teslim edilmesi gereken kayıtlı posta mıydı, takip numaranız mevcut mu?

KarakayaEmre KarakayaEmre WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.09.2012
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 526
  • Beğeniler 146 / 145
  • Ticaret 0, (%0)
Yorumları okuyunca acaba kargoları mancınık ile atarak mı teslim ediyorlar diye düşünmeye başladım :D

http://www.emrekarakaya.com.tr/

omerenes omerenes WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad Ö** D**
  • Mesajlar 695
  • Beğeniler 93 / 127
  • Ticaret 9, (%100)
Hocam benim şu ana kadar aliexpressten bir çok alışverişim oldu, arkadaşlarıma vesayre de bişeyler almıştım.

Şu ana kadar benim evime gelen her kargo direkt evdeki bir şahsa teslim edildi. Evde biri yoksa kapiya tebligat kagidi yapistirdilar ben gidip ptt den aldim.

Geçenlerde 3 tane arkadaşımın isteği üzerine onlarada bişey aldım, aynı şekilde 2 sininde evine geldi ama 1 inin kapisinin onune firlatilmis, daha onceden hepsiburadan mi nerden bilmiyorum ama yaklaşık 200liralik aletide kapinin onune koymuşlar.

Şimdi sizde ilkinde böyle yaptıysa hep yapabilir. Bunun iki çözümü var,

1-bundan sonra alışverişinizi ptt kargo şubesine sipariş etceksiniz
Ya da

2-ptt ye gideceksiniz bir dilekçe ya da sizin bölgeye gelen ptt çalışanı ile konuşacaksınız

Bide ptt de de soyle bi uyaniklik var yurtdisindan gelen takipsiz urunleri aliyolar biriktiriyolar kosede 2-3 hafta sonra getiriyolar. Kaç defa yaşadım. Pek bi önemi yok benim içinde bu şekilde.

Allah hep güzel insanlar çıkarsın karşımıza.

ebagcuvan ebagcuvan emrebagcuvan.com.tr Kullanıcı
  • Üyelik 22.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek --
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad E** B**
  • Mesajlar 2908
  • Beğeniler 716 / 715
  • Ticaret 8, (%100)
Takipsiz kargolar posta kutusuna bırakılıyor ama takip numarası varsa şahısa veriliyor imza ile bana da çok geliyor, gerçi artık sorun değil komşu PTT kargo da çalışıyor akşamları eve getiriyor sağ olsun :)

isousluer isousluer Usluer Kullanıcı
  • Üyelik 05.04.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Yazılım Geliştirici
  • Konum Konya
  • Ad Soyad İ** U**
  • Mesajlar 4900
  • Beğeniler 1419 / 2962
  • Ticaret 45, (%100)
Takipsiz kargo ile gelmiştir muhtemelen. O yüzden direkt elden teslim etmemişlerdir. Alışveriş yaparken 1-2 dolar fazla verip takipli kargoyu seçerseniz direkt elden teslim ederler.

cgrclk cgrclk Fortis Fortuna Adiuvat Kullanıcı
  • Üyelik 18.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Web Developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** Ç**
  • Mesajlar 3270
  • Beğeniler 1014 / 1983
  • Ticaret 53, (%100)
Aynı şey benim başıma da geldi, bu tamamen ptt çalışanlarının sorumsuzluğu. Lens aldım 400 tl civarında, hong kong dan ücretsiz kargo olarak, yaklaşık 3 - 4 hafta geçti gelen giden olmayınca ptt ye gittim. Anlattım durumu, kargo bölümüne gönderdiler. Bütün kargolar orda olmasına rağmen tenezzül edip kargoma dahi bakmadılar. Sizin mahallenizin sorumlusu olan arkadaş yok sonra gelin dediler. İş güç girdi araya bir hafta sonra tekrar gittim, bu sefer zorla bağıra çağıra ortalığı ayağa kaldırarak kargolara baktırdım. Ve evet benim kargom 2 haftadan beri bi köşede bekliyormuş.

Şikayet ettim falan, hatta müdürle görüştüm, ya o arkadaşın ilk şikayeti değil falan filan bir sürü laf kalabalığı yaptı. Ama değişen bir şey olmadı maalesef.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al