-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
-
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
39, (%97)
Ayın 8'i gibi yurt dışından bir kaç ürün getirmiştim ve bugün ürünlerden bir tanesini teslim aldım.
Ancak nasıl teslim aldığımı soracak olursanız binaya giriş kapısından girerken posta kutularının en üst kısmını kenara adeta fırlatılmış gibi bir durumda buldum. Bu kargoyu bırakan şahıs neden kargoyu daireme katar getirmedi ? Başkasının alma ihtimalinin oldukça yüksek olduğu bu kargoyu görmesem başka birileri alabilirdi.
Bu durumu nasıl bildirebilirim bir kaç ürünüm daha gelecek ve fiyatları teslim aldığım ürüne göre oldukça yüksek aynı durumu tekrar yaşamak istemiyoru.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Heuristic
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Web Hacking, Exploits/Vuln.
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
297, (%99)
Siz arayarak kendilerine bu ürünün özel ve kıymetli olduğunu bu ürünün bana teslim edilmeden posta kutularının üzerine bırakıldığını aslında hizmetin kapı teslim kişiye özel teslimat olduğunu ifade ederek ürün ve ürünlere gelebilecek zararlar da tüketici hakları ve savcılığa gerekli dilekçeyi vereceğinizi bir kez daha izah ederek bunu aynı zaman da seslendirme kaydı ile sağlayınız.
Bu tür oluşabilecek problem ve sorunlar dahilinde tüketici haklarına başvurarak elinizde her zaman delil olduğunu var sayarak kendinizi baştan sona kadar savunabilecek yapıya sahip olabilirsiniz. Ben teşekkür eder, sizede iyi forumlar dilerim.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Doruk
alea iacta est.
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
WebApprantice
-
-
Ad Soyad
D** O**
-
-
-
Ticaret
23, (%100)
Yaklaşık 3 senedir PTT ile çalışıyorum.Dükkanın havalandırma penceresinden içeri fırlatılıp muhtelif yerlere düşmüş ve tesadüf eseri bulduğum birçok paketle karşılaştım. Sanırım postacı adaylarına bu şekilde eğitim veriyorlar :)
Size teslim edilmesi gereken kayıtlı posta mıydı, takip numaranız mevcut mu?
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Mühendis
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Yorumları okuyunca acaba kargoları mancınık ile atarak mı teslim ediyorlar diye düşünmeye başladım :D
http://www.emrekarakaya.com.tr/
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Ö** D**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
Hocam benim şu ana kadar aliexpressten bir çok alışverişim oldu, arkadaşlarıma vesayre de bişeyler almıştım.
Şu ana kadar benim evime gelen her kargo direkt evdeki bir şahsa teslim edildi. Evde biri yoksa kapiya tebligat kagidi yapistirdilar ben gidip ptt den aldim.
Geçenlerde 3 tane arkadaşımın isteği üzerine onlarada bişey aldım, aynı şekilde 2 sininde evine geldi ama 1 inin kapisinin onune firlatilmis, daha onceden hepsiburadan mi nerden bilmiyorum ama yaklaşık 200liralik aletide kapinin onune koymuşlar.
Şimdi sizde ilkinde böyle yaptıysa hep yapabilir. Bunun iki çözümü var,
1-bundan sonra alışverişinizi ptt kargo şubesine sipariş etceksiniz
Ya da
2-ptt ye gideceksiniz bir dilekçe ya da sizin bölgeye gelen ptt çalışanı ile konuşacaksınız
Bide ptt de de soyle bi uyaniklik var yurtdisindan gelen takipsiz urunleri aliyolar biriktiriyolar kosede 2-3 hafta sonra getiriyolar. Kaç defa yaşadım. Pek bi önemi yok benim içinde bu şekilde.
Allah hep güzel insanlar çıkarsın karşımıza.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
--
-
-
Ad Soyad
E** B**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Takipsiz kargolar posta kutusuna bırakılıyor ama takip numarası varsa şahısa veriliyor imza ile bana da çok geliyor, gerçi artık sorun değil komşu PTT kargo da çalışıyor akşamları eve getiriyor sağ olsun :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Yazılım Geliştirici
-
-
Ad Soyad
İ** U**
-
-
-
Ticaret
45, (%100)
Takipsiz kargo ile gelmiştir muhtemelen. O yüzden direkt elden teslim etmemişlerdir. Alışveriş yaparken 1-2 dolar fazla verip takipli kargoyu seçerseniz direkt elden teslim ederler.
cgrclk
Fortis Fortuna Adiuvat
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Web Developer
-
-
Ad Soyad
B** Ç**
-
-
-
Ticaret
53, (%100)
Aynı şey benim başıma da geldi, bu tamamen ptt çalışanlarının sorumsuzluğu. Lens aldım 400 tl civarında, hong kong dan ücretsiz kargo olarak, yaklaşık 3 - 4 hafta geçti gelen giden olmayınca ptt ye gittim. Anlattım durumu, kargo bölümüne gönderdiler. Bütün kargolar orda olmasına rağmen tenezzül edip kargoma dahi bakmadılar. Sizin mahallenizin sorumlusu olan arkadaş yok sonra gelin dediler. İş güç girdi araya bir hafta sonra tekrar gittim, bu sefer zorla bağıra çağıra ortalığı ayağa kaldırarak kargolara baktırdım. Ve evet benim kargom 2 haftadan beri bi köşede bekliyormuş.
Şikayet ettim falan, hatta müdürle görüştüm, ya o arkadaşın ilk şikayeti değil falan filan bir sürü laf kalabalığı yaptı. Ama değişen bir şey olmadı maalesef.