1. Zimmet alındı ne anlama geliyor daha önce başına gelen arkadaş var mı?
2. Ürünlerin bu kadar geç işleme alınması normal mi? Benimle aynı anda sipariş veren arkadaşımın kargoları hemen teslim edildi.
3. İşlemleri hızlandırmak için ne yapabilirim, herhangi bir yasaklı ürün yok.
Ürün takibi için ;
1. Ürünün takibi : Tıklayın... - Zimmet Alındı.
2. Ürünün takibi : Tıklayın... - Hareketsiz Kargo.
Ek olarak :
Güncelleme :
1. Kargo :
Zimmet alındı yazan kargo "gümrükten çıktı" ibaresinden sonra "torba kapandı" ibaresi eklendi daha sonrasında ise vergilendirme tutarında 0 TL yazdığını gördüm. Durumu merak ettim ve 0212 567 65 65 (veya 0212 465 55 19) numaralı gümrük müdürlüğünü arayarak bilgi aldım. Kargonun bulunduğum şehrin gümrüğüne gönderildiği ve orada vergi tutarının belirleneceği bilgisi tarafıma verildi. Büyük bir ihtimalle harcama ekstresi ile fatura istenip vergilendirme yapılacak. Her ne olursa olsun kargonuzun içerisinde yasaklı bir ürün olmadığı sürece kargonuz dönmeyecektir ancak yüksek vergilendirme ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bende ne kadar vergi çıkacak daha belli değil.
2. Kargo :
Yoğunluktan işlemler uzamış başka bir durum yok. 64.8 TL vergi kesildi tarafıma gönderilmeyi bekliyor.
Ürünler ortalama olarak 20 gün hareketsiz ve işlemsiz olarak İstanbul Uluslararası Pim'de bekledi, bazenleri böyle yoğunluk meydana gelebiliyormuş bunu tecrübe etmiş olduk. Benden sonra kafasına soru takılacak olan arkadaşlara yardımcı olması amacıyla oldukça açıklayıcı olmaya çalıştım ve takip linklerini bıraktım son durumları oradan da görebilirsiniz olan işlemleri. :)