Hacker grubu RedHack, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan Maliye Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan 'Kamu Maaşı düzenleme Sistemi'ni hacklediklerini açıkladı.
RedHack, hackledikleri sistem üzerinden maaşları yükselttiğini, lise mezunlarını üniversite mezunu yaptıklarını ve dil tazminatı eklediklerini açıkladı.
RedHack Twitter sayfasından böyle duyurdu;
MALİYE İDDİAYI YALANLADI
Maliye Bakanlığı yetkilileri ise RedHack'in iddiasını yalanladı ve sistemde bir sorun olmadığını açıkladı. Maliye Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
''Hacker grubu RedHack tarafından Maliye Bakanlığı “kamu maaşı düzenleme sistemi” hacklendi haberleri gerçeği yansıtmamaktadır.Maliye Bakanlığı internet üzerinden hizmet veren sistemleri sorunsuz bir şekilde yayın akışına devam etmektedir.''
Zarardan başka birşey değil. Devlet o parayı ödemez. Hadi diyelim ödedi, bir dahaki ay o para kesilir. Siz de kalkmışsınız helal olsun diyorsunuz. Koskoca devletin işi gücü yok bir de bu çapulcularla uğraşsın. Yazık vallahi yazık.
Redhackin ne devrimcisi olduğunu bilmiyen yok, + o sistemin maaş sistemiyle bağlantısı yok, araştırırsanız farklı bişi olduğunu bulursunuz. Maaş düzenleme sisteminin dışarıya açık olacağına aklınız basıyormu?
-----------
Gerçekten şaka gibi :P yorumuda kapamışlar ama başka yerlerde yerden yere vurmuşlar bunları iyi sıkıyorlar :)