Merhaba arkadaşlar burada sizlere Cpu yani işlemcinizle ZCash mining nasıl yapılır anlatmaya çalıştım umarım faydalı olur aklınıza takılan bir yer olursa yorumlarda belirtebilirsiniz.

Öncelikle Buradan nheqminer-djezo yazan düğmeye tıklayın ve miner programını indirin. İndirdiğiniz zip dosyasını klasöre çıkardıktan sonra aşağıdaki gibi bir ekran göreceksiniz.



Buradan start.bat dosyasına sağ tıklayın ve Düzenle seçeneğine basın. Karşınıza çıkan not defterindeki aşağıdakine benzer bir kodu değiştirin:



Bu dosyada gösterdiğimiz gibi kısımları kendinize göre değiştirmeniz gerekiyor. Özellikle –t 4 yazan kısım ve zchash adresiniz önemli. t1 ile başlayan adresi kendi zcash cüzdan adresinizle değiştirmeniz gerekiyor. Buradaki 4 sayısı işlemcinin kaç çekirdeğini kullanmak istediğinizi belirtiyor.İşlemcinizde 4 çekirdek ve 8 mantıksal çekirdek bulunuyorsa ve hepsini kullanmak istiyorsanız buraya -t 8 yazabilirsiniz. İşlemcinizin kaç çekirdekli olduğunu bilmiyorsanız öğrenmek için Görev Yöneticisi > Performans > CPU kısmına bakabilirsiniz.
Start.bat dosyasında yukarıda anlatılan gerekli değişiklikleri yaptıktan sonra kaydet deyip çıkın. Start_miner.exe dosyasına çift tıklayın bir siyah ekran gelip gidecektir bu ayarları tamamladınız miner işlemine hazırsınız demektir.
Son olarak Start.bat dosyasına çift aşağıdaki gibi bir ekranla karşılaşıyorsanız ZCash Mining işlemine başlamışsınız demektir.



Önemli : Mining işleminin devam etmesi için bilgisayarınızı yada yukarıdaki ekranı kapatmamanız gerekmektedir. Eğer bilgisayarınız kapandıktan sonra miningi başlatmayı unutmanız durumunda gelirinizin kesilmemesi adına aşağıdaki yöntemi uygulayabilirsiniz.
EK BİLGİ : Sistemi açınca madenciliği otomatik başlatma
• Bilgisayar açıldığında madencilik işlemine otomatik olarak başlaması için start.bat dosyasını kopyalayın.
• Windows logosu + R tuş birleşimiyle Çalıştır ekranını açın.
• Buraya shell:startup yazın.
• Açılan yeni pencerenin içine sağ tıklayıp açılan menüden Kısayol yapıştırseçeneğini seçin.
• Bu pencerenin içindeki programlar bilgisayar açıldığında otomatik olarak başlar.


UYARI : Burada anlatılan mining işleminden faydalı bir sonuç almanız ve sisteminiz zarar görmemesi için min. i5 4.nesil cpu sahibi bir pc sahibi olmanız önerilir. Bunun dışında hiçbir olası sorumluluk tarafıma ait değildir.