Sa Arkadaslar Sağ Kulağımdan%40 Duymuyorum Beni Askere Alırlarmı sizce
Ameliyat oldum kulak zarım delik %40 duymuyorum raporda var acaba diyorum askeri hastanede bu tespit edildiginde beni askere alirlarmi
Sağ Kulağımdan%40 Duymuyorum Beni Askere Alırlarmı |
15 Mesajlar | 6.831 Okunma |
MADDE 19
AÇIKLAMA: Bu maddenin değerlendirilmesinde kullanılan ortalama işitme eşikleri, saf ses
ortalamalarını (500 Hz, 1000 Hz, 2000 Hz) ifade etmektedir.
A)
1. Bir kulağın sağlam olması durumunda (0-25 dB arası) diğer kulağın total olmayan
işitme kayıpları.
2. Her iki kulağın fısıltı sesini 2 m ve daha uzak mesafeden [26 dB’den 40 dB (40 dB
hariç)’e kadar,] işitecek derecedeki sağırlıkları.
3. Bir veya iki kulakta 4000 Hz ve daha yüksek frekanstan itibaren 60 dB’in üstünde
nörosensoriyel işitme kayıpları.
B)
1. Bir kulağın fısıltı sesini 3 m ve daha uzak (30 dB) mesafeden işittiği halde diğer
kulağın fısıltı sesini 1 m ve daha kısa (65 dB ve daha fazla) mesafeden işitmesi, tam sağır olması
ya da tam sağıra yakın olması.
2. Her iki kulağın fısıltı sesini 1 ila 2 m (40-65 dB arası) mesafeden işitmesi.
3. Bir kulağın işitmesi normal olduğu halde diğer kulakta saf ses odyogramda konuşma
frekanslarında total işitme kaybı veya 90 dB ve üzerindeki işitme kayıpları (Bu fıkranın
değerlendirilmesinde 100 dB seviyesindeki klik stimulusla yapılan işitsel uyarılmış potansiyeller
(ABR) testinde cevap elde edilememiş olması şarttır.).
4. İşitme kuvvetini bu maddenin (A) diliminin (1) veya (2) numaralı fıkralarında belirtilen
miktar kadar azaltmakla birlikte, her iki kulakta 4000 Hz veya daha yüksek frekanstan itibaren 60
dB’in üzerinde nörosensoriyel işitme kaybı.
C)
Bu maddenin (A), (B) ve (D) dilimlerinde yer alan hastalık ve arızaların tedavi ve nekahet
halleri.
D)
1. Her iki kulağın fısıltı sesini 1 m ve daha kısa (65 dB ve daha fazla) mesafeden işitecek
derecedeki sağırlıkları.
2. Sağır ve dilsizlik.
dilimlerinde ise barış ve savaşta sürekli olarak askerliğe elverişli olmayan durumlar belirtilmiştir.],
c. (C) dilimlerinde; (A), (B) ve (D) dilimlerinde yer alan hastalık ve arızaların tedavi ve
nekahet hallerinde geçici olarak askerliğe elverişli olmayan durumlar,
belirtilmiştir.