-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
.
-
-
Ad Soyad
H** U**
-
-
-
Ticaret
19, (%95)
Merhaba arkadaşlar bir e-ticaret sitesi kurmak istiyorum dropshipping yöntemi ile olacak, vergi mükellefi olmam gerekiyor. Şahıs şirketi kurmam gerekiyor bunun maliyeti ne kadar 400 ₺ diyen de var 1.000 ₺ diyende var 3.000 ₺ diyende var. Üç sorum var bilgili arkadaşlar cevaplarsa sevinirim..
1-> Kuruluş maliyeti ne kadar ?
2-> Şirket kurduktan sonra işten vazgeçtiğimi farz edelim, hiç fatura kesmediğim halde vergi veya başka bir masraf öder miyim ?
3-> Şirket kurduktan sonra muhasebeci tutmak zorunlu mu ? Muhasebe işlerini kendimin de yapabileceğine inanıyorum.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Web & Medya
-
-
Ad Soyad
T** H**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Şirket kurulum masrafları değişkenlik gösteriyor fakat genel olarak 200-500 arası desek sanırım doğru olur şahıs şirketi için. (Muhasebeci ile görüşmeden net bir şey demek mümkün değil.)
Şirket kapatmak hiç bir iş yapmasanız bile açmaktan daha pahalı tutar. Örneğin 300 tl ye bir şirket kurulur fakat 300 tl ye kapatılamaz. Muhtemelen 300 tl ye kurulan bir şirket için 500-600 civarı bir rakam çıkabilir. (Muhasebeci değilim fiyat örneklerini ciddiye anlamamızda fayda var.)
Şirket kurulduktan sonra muhasebeci tutmak yasal olarak zorunludur. Genelde şahıs şirketlerine muhasebeciler 200-300 gibi rakamlardan bakıyor diye biliyorum.
1 kişi bu mesajı beğendi.
3rdi91
Alonebusinessman
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Yönetim Bilişim Sistemleri Uzm
-
-
Ad Soyad
E** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Verdiğim linkte bir çok şey anlatıyor. Hali hazır bir yerde sigortalı iseniz kendi adınıza şirket açtığınızda sigorta odemezsiniz ancak bunu çalıştığınız yerin bilmesi gerekiyor galiba sonra işten çıkarma gibi durumlarda kullanabilirler. Muhasebe işini defter tutma zorunluluğu olduğu için mali müşavir olması gerekiyor galiba onun için cüzi bir miktar ödüyorsunuz. Söylediklerim daha önce okuduğum kaynaklardan bilgilerdir. Uzmanından tavsiye almanızı öneririm.
http://accastay.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
.
-
-
Ad Soyad
H** U**
-
-
-
Ticaret
19, (%95)
Ankara'da tavsiye ettiğiniz serbest mali müşavir var mı şirket kuruluşu için ?