Sazan yemleri çok çeşitli olarak ayrılmaktadır. Sazan balığının beslendiği canlılara bakacak olursak; sülük, solucan, mısır, küspe, hamur gibi besin maddelerini çok sevdiği bilinmektedir. Sazan balığına fasulye, nohut, mısır gibi baklagiller ile avlama yapılabilir. Sazan balıkları genellikle bu tür besin maddelerine karşı koyamazlar. Oltaya takılmaları için böyle besinleri bulundurmak gerekiyor. Bu günkü konumuz ise mısır olacak, mısır ve anason karışımı sazanların tahammül edemediği bir besin haline dönüşmektedir. Anason özünü eczanelerden satın alıp mısır ile karıştırdığınızda sazan balıkları için oldukça güzel bir besin kaynağı olmaktadır. Mısır yemi nasıl yapılır?

İlk olarak 3-4 tane mısır koçanını bir tencereye koyuyorsunuz. Daha sonra kaynatmaya başlıyorsunuz. Kısık ateşte 3-5 saat arası mısır sert ile yumuşak arasında bir hal alana kadar kaynatıyorsunuz. Burada önemli olan mısırın çok sert veya çok yumuşak olmamasıdır. Çünkü kancaya takılması çok zor olacaktır. Fazla veya az kaynatılmış mısır kancaya takarken parçalanabilir. Bunun için kaynatma süresini iyi ayarlamanız gerekiyor. Mısırı kaynattıktan sonra bir konserve kutusunun içerisine su ve anason ile birlikte koyabilirsiniz. Daha sonra bu anoson konusu mısıra sinecektir. Böylece sazanların tahammül edemeyeceği bir yem hazırlamış oluyorsunuz.

Mısır yeminin yapay ve yalancı olanları da bulunmaktadır. Mısır gibi görünüp balıkların aldanması için gerekli yalancı yem boncuk şeklindedir. Ortasında delik olan bu boncuk kanca geçecek şekilde olmalıdır. Böylece balık boncuğu mısır sanıp oltaya gelecektir. Sazan yemleri arasında mısır en verimli olanlarından birisidir. Buğday arpa, nohut gibi yemler sazan için ideal yemlerdir. Mısır yemini kullanırken ağzı kapalı bir kapta ve güneş görmeyen sulu bir ortamda tutmaya özen gösteriniz yoksa özelligini kaybeder ve kancada uzun süre kalamaz. İyi seyirler :)


Alıntı : http://oltabalikciliginedir.com/sy/sazan-oltasi-icin-kaynatilmis-misir-ve-anason.html

Hiç bir şekilde izin alınmadan makale ve video kopyalanamaz.