lostyazilim
tr.link

Seocu Müşteri İlişkisi

3 Mesajlar 652 Okunma
lstbozum
tr.link

PrestijSolution PrestijSolution SEO and DEVELOPER Kullanıcı
  • Üyelik 03.09.2012
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Seo ve Web Tasarım Uzmanı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 606
  • Beğeniler 30 / 139
  • Ticaret 29, (%93)
Merhaba arkadaşlar,

Bugün Seo ile müşteri başlangıç ilişkisi olarak bir yazı yazmak geldi içimden.Tabi bu yazıda içimizdeki doluluğu da biraz boşaltacağız :)

Bu işin en sıkıntılı yönü işinizin bilinmemesidir.Örnekle açıklamak gerekirse; nalbura gidersiniz ihtiyacınızı alırsınız.Örneğin kömür alacaksanız bu kömürün ortalama fiyatını nasıl bişey olduğunu bilirsiniz.Ama ne yazık ki insanlar Seo nedir bilmiyorlar.Yani gelen müşteriler hep bilmeden geliyor genelde.Müşteri diyo ki benı tüm kelimelerde çıkart.Bir fiyat çıkartıyosun adam bu ne diyor.Farkında değil ki dünyanın kelimesini vermiş,sitesi rezil durumda ama fiyat uçuk geliyor.Sonra gidip üç kuruşa Seo yapanlara hem parası gidiyor hem de sitesi daha da rezil bir hale.Sonunda yine bize dönüyor.İnsanın canını sıkan bir diğer müşteri sabırsız olan bölüm.İki günde bir arayıp sitem çıktı mı, neden hala çıkmıyor diyen müşteri.Bir de şöyle bir müşteri tipi var; fiyat araştırıyor ama fiyat araştırırken dünyanın sorusunu soruyor.Bu sorular fiyat ile alakalı değil sadece Seo ile alakalı.Bir ton parağraf yazıyorsunuz açıklıyorsunuz,zannediyoruz ki işi bize vericek gidiyor başka arayışlara giriyor.Madem sadece fiyat araştırması yapacaksın,neden boşuna zamanımızı çalıyorsun.Sonra bir diğer müşteri tipi bir türlü anahtar kelime vermek istemeyen bölüm.Adam iletişim formundan ya da talep formundan mesaj gönderiyor, anahtar kelimeleri ortada yok.Dönüş yapıyosun bu sefer diyoki ben vazgeçtim çalışma yaptırmaktan.Seo müşteri ilişkisi olarak kötü yanlarını yazdım.İnşallah bir daha yazarsam Seo müşteri iyi ilişki ile ilgili yazacağım.Zamanım olursa web tasarım ile ilgili yazacağım.

www.mucahitguner.com
wmaraci
reklam

Sskgunlugu Sskgunlugu Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 07.09.2012
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek ......
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 513
  • Beğeniler 61 / 83
  • Ticaret 10, (%90)
Evet hocam bunlar seocuların yaşadığı sıkıntılar. Birde müşterilerin yaşadığı sıkıntılardan bahsetseniz? Her anchor text in ne olduğunu öğrenen kişi kendine seocuyum diyor, çıkıyor piyasaya :) Sonra müşteriler para kaptırmaktan bıkıyor. Ben şunu çoğu kişiden duymuşumdur. "Çoğu kişiye seo yaptırdım ve hiçbirşey yaramadı" fln. Müşteri artık para kaptırmak istemiyor. Çünkü seo işinde bireysel çalışanların kalitesini destekleyen birşey yok. Müşteri, gözü kapalı bir yere giriyor gibi düşün. Seocu diyor ki : "Şu siteyi yükselttim bu siteyi yükselttim". Müşteri sonuçta gidip site sahibiyle görüşmeyeceği tav oluyor. Ben çok biliyorum, benim sitelerimi referans diye sitelerine koyanlar. Yazık.

Diyeceğim şu ki : Olaya tek taraflı bakmamalıyız. İki tarafta birbiriyle diyalog içerisinde olduğunda karanlıklar çıkar aydınlığa ;) :)

PrestijSolution PrestijSolution SEO and DEVELOPER Kullanıcı
  • Üyelik 03.09.2012
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Seo ve Web Tasarım Uzmanı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 606
  • Beğeniler 30 / 139
  • Ticaret 29, (%93)
Sizin dediğiniz gibi seocuyum geçinen kişilerin etkisi var.ama burada müşteri uyanık olacak.Biz örneğin 1500 tl fiyat veriyorsak diğer adam 200 lira 100 lira fiyat veriyorsa ozaman bu iş bir iş var diyecek.Gerçekten emek verip kaliteli Seo yapan bir kişi asla anahtar kelime ne kadar kolay olursa olsun 100 tl ye çalışmaz.Bunları müşterilerin biraz düşünmesi lazım.a ha bu ucuz buna yaptıralım diye düşünen çok olduğu için başı yananda çok oluyor.

www.mucahitguner.com
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al