-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** Y**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Ara sıra gece sokaktan geçerken bakıyorum da biz sımsıcak evlerimizde PC başında birşeyler yaparken gece geç saatlere kadar çalışan aldığı maaş ile koskoca bir aile geçindiren nice insanlar görüyorum. Okumamak çok kötü birşey ama onları bunla yargılayamam Allah'ın adaletine asla lafım olamaz ama içim o kadar acıyor ki keşke diyorum cebimde 100 lira olsa al kardeş kardeşime yenge hanıma birşey götür belki de olsada yanlış anlar diye veremem o insanlar gerçek gururlu insanlar Allah'ım sen bir kulunu zengin ederken ne olur içine fakirlere kimsesizlere yardım etme hissi de ver.
Allah'tan en büyük dualarımdan birisi biraz param olursa eşimle beraber herkesten gizlice birilerinin o karanlık evlerinde sevindirmek olsun ne olur arkadaşlar iki Dünyada'yız o insanların duası kabul olur yardım edelim onları bulmak zor değil
7 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
U** S**
-
-
-
Ticaret
24, (%100)
İnşallah Allah dileğinizi kabul eder. Gerçekten bilmediğimiz, görmediğimiz; o ışıltılı caddelerin, binlerce lira harcanan avm'lerin dışında, tok olan insanların dışında bir hayat var. Orası çok acımasız ve ıssız.
Gerçekten çok zor durumda olan insanlar var. Halimize şükredelim. Çocuğuna bir çikolata alamayan, evine ekmek götüremeyen babalar var ne yazık ki. Onun dışında sokakta yaşayanlar var ve aç yatanlar var. Biz sıcacık evimizde karnımız tok yatarken onlar kışın soğuğunda donmamak için uğraşıyorlar.
Şükürler olsun her halimize. Ama gerçekten hani arka sokaklar derler ya öyle bir yer var işte. Kimsenin görmediği, kimsenin kimseden haberi olmadığı yer. Adeta hayatın arka planında yaşayan insanlar var. Allah onların yardımcıları olsun. Bizde hala israf edip duralım!
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Yazar
-
-
Ad Soyad
M** Ç**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bu sözlerle o insanlara acıyormuş gibi bir izlenim bırakıyorsunuz. Sonuçta dünya üzerinde herkes rahat bir yaşama veya herkes zenginliğe sahip olamaz. Önemli olan mutluluğu yakalayabilmektir. O insanlara 100 lira vererek onlara yardımcı olmazsınız, sadece onların durumunu daha da kötüleştirmiş olursunuz. Önemli olan nasıl çalıştığı değil ev içindeki mutluluk ve huzurdur. Evde huzur olduktan sonra inanın paranın hiçbir önemi kalmıyor. Bunu bizzat yaşayan birisi olarak söyleyebilirim.
Profesyonel makale hizmeti için iletişime geçebilirsiniz.