Malum bildiğiniz gibi bugün 14 Şubat Sevgililer Günüymüş… Bazıları için beklenen gün olsa da, bazıları için normal sıradan bir gün. Bana soracak olsanız eğer, Dünya’da ki en saçma günlerden sadece birisi. Peki neden sana saçma geliyor hacı ? diyenler olacaktır mutlaka. İşte o meraklı abilerim, ablalarım ve kardeşlerim için ufak tefek bir şeyler söyleyeceğim. Yahu söylesenize bana, bir gün ile insan sevgisini nasıl ifade edebilir ki ? Kalbinizle duyduğunuz o kocaman sevgiyi 24 saatte mi karşıda ki kişiye hissetireceksiniz ? Yılın 365 günü sevginizi yansıtamıyorsanız, onun içine işlemiyorsa sizin bakışlarınız veya ağzınızdan çıkan her bir sözünüz, ne anlamı vardır ki artık şu kısacık, sıradan, 24 saatin ? Duyduğunuz sevgi, duyduğunuz aşk ve özlem kelebek ömürlü mü ki 24 saatte hepsi olup bitsin ? Bırakın artık bu işleri, yormayın kafanızı bu gibi şeylerle… Eğer ben karşımda ki kişiye duyduğum aşkı ve özlemi 24 saatte gösterebilirsem benim aşkımdan da sevgimden de ne köy olur ne kasaba. Karşımda ki de bana sırf o 14 Şubat için küsüyorsa darılıyorsa, onun da sevgisi gelip geçiciymiş demektir. Ben olsam çıkarım sevgilimin karşısına “Ey sevgili eğer 1 gün için seveceksen beni veya 1 gün için küseceksen bana, sende yoluna bende yoluma. Çünkü ne sen bana kadın olursun ne de ben sana koca…“ Seviyorsa insan eğer ömürlük sevmeli, gelip geçici değil de yürekten sevebilmeli. Ona baktığı her an ilk gün ki sıcaklığı, heyecanı içinde hissedebilmeli… Gözlerine baktığı zaman, elini tuttuğu zaman kalbi ile beyni arasında bir kaos yaşanmalı, fırtınalar kopmalı içinde insanın, mutluluğu da aşkı da sevgiye de öyle tatmalı hem kadın hem erkek… Yoksa normal günlerde 5 liraya olan bir gülün bile 25 liraya çıktığı bir günde o gülü alarak sevgisini ifade edemez insan.En saçma günlerden birisi demiştim bunun için, belki kızanlar olacaktır bana. Ama sebebini söyleyeyim, çünkü bu gün evlilerin bekarların nişanlı olanların veya hiç tanışmayanların bile 15. yüzyılların başlarında Hristiyan kökenli olan bazı kişilerin aynı evde bir parti düzenlemek amacıyla buluşup içkinin su gibi aktığı ve orada bulunan herkesin zil sarhoş olduğunu sonrasında ise o evde bulunan herkesin birbiriyle ilişki yaşamasından doğmuş olan bir gün. Bundan dolayıdır ki İslam hukukuna göre yönetilen ülkeler de “yasaktır sevgililer günü“ Kısacası dinimizin haram kıldığı her şeyin yaşandığı bunların da normal sıradan bir şeymiş gibi olarak algılandığı bir günün yıl dönümüdür 14 Şubat! Yine çok uzattım galiba, bakmayın kusuruma… Uzun lafın kısası; seviyorsa insan eğer 365 gün 6 saat aralıksız sevmeli, seviyorsa eğer ömürlük sevmeli ticari amaç güden ve en çok da bugünü bir fırsat olarak bilenlerin, 5 liraya olan bir şeyin 25 liraya çıkarıldığı, kara borsacıların ekmeğine yağ sürmeden sevebilmeli. Seviyorsanız eğer aşkınız da sevginiz de ömürlük olsun ama kelebek ömürlü 24 saat değil mezara kadar olsun. Kalın sağlıcakla…

Kaynak: http://lobinter.com/yasam/sevgililer-gunun-kutlu-olmasin-sevgilim.html