-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
İçerik Yazarı
-
-
Ad Soyad
K** İ**
-
-
-
Ticaret
29, (%97)
Arkadaşlar selam.
Hepimizin aklında projeler, fikirler var. Bunların elbette birkaç sebebi var ve aralarındaki bir sebep de para!
Şimdi size sormak istiyorum. Bayağı arada kaldım bu konu hakkında. Diyelim ki şuan aylık (memur ya da özel sektör) 4.000 TL geliriniz var. Evleneceğiniz kişi de aylık 3.000 TL alıyor. Ama elinizde hiçbir şey yok. Halihazırda takı, birikim vs. gibi. Ev, araba, düğün masrafları, ev eşyası gibi sıfırdan bir hayata nasıl başlarız?
Kredi faizleri ortada, amacım tartışma yaratmak değil. Sadece merak ediyorum, nasıl çevirebiliriz?
İkinci bir sorum da, yukarıdaki miktarları devlet memuru olarak kazanıyor olsaydınız, yurtdışına taşınmak gibi bir plan yapar mıydınız?
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** S**
-
-
-
Ticaret
19, (%100)
Birikim yapıp dilim varsa yurt dışına gidebilirdiö
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Instagram Web Otomasyon
-
-
Ad Soyad
F** İ**
-
-
-
Ticaret
24, (%100)
Öncelikle rahat yaşamak için belli bir birikim oluştuktan sonra evlenmek daha mantıklı olacaktır ancak rahat yaşamanın ötesinde dünyanın ölümlü olduğunu bilip mutlu yaşamak isterseniz evlenmeniz mantıklı olacaktır.
İnsanlar asgari ücret ile geçiniyorlar 7.000 TL'ye 0'dan bir düzen kurup yaklaşık 5 sene sonra rahata erişilebilir diye düşünüyorum.
Yatırım tavsiyesi değildir :D
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
S** C**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
sadece nikah yapıp direkt balayına gidin bütçenize en az +40.000
ev almayın kiralayın kredi ihtiyacınız olmaz
ev eşyaları için modalife gibi görece uygun fiyatlı ürünler seçin
imkanınız olursa da mutlaka yurt dışı imkanlarını değerlendirin, 3-4 yılınız zor geçer ama sonrasında buradan çok daha rahat yaşarsınız
aldığınız toplam 7.000 tl çok iyi bir gelir, kafanıza takmayın.
1 kişi bu mesajı beğendi.
negiu
WM olmaya çalışıyoruz
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Fizyoterapist
-
-
Ad Soyad
F** U**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Evleneceğiniz kişi devlet memuruysa, yapacağınız en iyi yatırım evlenmek olur :D "Düğünü boş ver o parayla balayına gideriz"i de yapıştırdınız mı bu iş tamamdır ^^ Türkiye şartlarında 7 bin TL ye İstanbul dışında rahat rahat geçinir, evinizi-arabanızı da alırsınız. İlla faizden uzak olalım derseniz, 10 yıl boyunca gelirinizin fazlasını altın hesaplarına yapıştırın. Japonya dışında yurt dışında yaşamayı makul bulmuyorum. Mumla arasınız sonra memleketi.
2 kişi bu mesajı beğendi.
mxaksoy
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Webmaster
-