Sigara tiryakileri dikkat!

Elektronik sigara üzerinde yapılan incelemeye göre dumanında dietilen glikol’e rastlandı. Dietilen glikol sıklıkla antifrizde kullanılan ve insanlar için zehirli bir madde.


Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Türkiye’de bugüne dek ‘elektronik sigara’ adıyla ithalat izni alan veya ruhsatlandıran ürün bulunmadığı bildirildi.



Bir çok ülkede elektronik sigaraya yasak uygulandığı da anımsatılırken, elektronik sigara sigarayı bıraktırmaz denildi. Elektronik sigaralar ruhsatsız.

Her yıl ülkemizde 100.000 kişinin (yani her 6 dakikada 1 insanımızın) ölümüne neden olan sigarayı bırakmak tiryakiler için çok kolay olmuyor. Bu nedenle çıkan yardımcı ürün ve hizmetler arasında en popülerlerinden biri ise elektronik sigara olarak bilinen aygıtlar.

Sigaranın zararlarından korunmak amacıyla alışkanlığı azaltmaya yönelik kullanılan elektronik sigara, ABD’de yapılan son araştırmaya göre neredeyse aslı kadar zararlı çıktı. Elektronik sigara üzerinde yapılan incelemeye göre dumanında dietilen glikol’e rastlandı.

Dietilen glikol sıklıkla antifrizde kullanılan ve insanlar için zehirli bir madde.

Virginia Üniversitesi’nde gerçekleşen diğer bir araştırmada ise elektronik sigaranın içerisinde bulunan nikotinin aslında, içenlerin vücuduna ulaşmadan duman ile birlikte kaybolduğu, onun yerinedietilen glikol veya kanserojen maddesinin bünyeye alındığı belirtiliyor.

Alıntıdır.