negiu adlı üyeden alıntı

Çevremde gördüğüm ve arkadaş feryatlarına dayanarak ^^

İnşaat mühendisliği için iyi bir üniversitede okumazsan amelelik yaptırırlar. Şehirden uzak şantiyelerde çalışmak zorunda kalabilirsin.

Veterinerlik zordur. Köylere gidebilecek misin, hayvanlara doğum yaptırabilecek misin? Hayvan kısırlaştırmaları, ameliyatlar falan zordur yani veterinerlik. Her yiğidin harcı değil ^^

Yazılım ve bilgisayar mühendisliği senin kendini geliştirmene kalmış. Ben bilgisayar mühendisliğini tavsiye ederim. Ülkemizde her ne kadar öyle olmasa da bilgisayar mühendisliği yazılım mühendisliğini de kapsıyormuş gibi bir algı var.

Yani şöyle düşünün. Tüm bu mesleklerden hepsinden de aynı parayı kazanacak olsanız, hangi mesleği yapmak istersiniz, hangisini yaparken mutlu olursunuz? Önce bunu düşünün bence. Parasına göre meslek seçmeyin pişman olursunuz.


Yazılım ve bilgisayar ile dediğiniz olaya katılıyorum. Ülkede bilgisayar yazılımı kapsıyor diye bir algı var evet ama aslında bu algı içi tamamen boş bir algı değil. Bilgisayar okuyan bir kişi dilerse yazılım üstüne yoğunlaşıp yazılım mühendisinin yaptığı işi yapabiliyor. Bu nedenle şirketlerde (yazılım işi yapan değil genel firmalar da) yazılım mühendisi yerine bilgisayar mühendisi tercih ediliyor. Bu nedenle iş alanı çok daha fazla. Fakat bilgisayar mühendisi için olan bir işi yazılım mühendisi yapamıyor. Bu nedenle iş imkanı olarak kat kat fazla. Bu durum endüstri müh içinde geçerli. Endüstri okuyan biri dilerse kendini bilgisayar üzerine geliştirebilir ve o yöne gidebilir. Bu durumda firma bilgisayar yerine endüstri müh. Tercih ediyor. Çünkü ana iş dısında farklı işlerde yaptırabilir.

Tabi bu yorum özelleşmiş şirketler için değil. Mesela yazılım üzerine ilerleyen bir şirket gidip yazılım mühendisi alanına bilgisayarcı almaz. Benim dediğim genel ii yapan şirketlerin işleyişi