Merhabalar. Ben eXc Tasarım grafikeriyim. Arkadaşın bahsettiği grafikerim. Bunu bütün açık yüreklilikle söyleyebilirim çünkü olayda herhangi bir hatam olduğunu düşünmüyorum. Sebebi sektöre atılmak isteyen bir insana en başından beri destek vermek istemem.
Bu arkadaş benimle ilk başta Skype'dan iletişim kurdu. Kendisinin bir web sitesi yaptırmak istediğini fakat parasının yeterli olmadığını söyledi. Kendisinin tasarıma başladığında yardım edip edemeyeceğimi sordu tasarım işini kotarmak için. Daha sonra bana web kodlama içinde başvurdu, CSS'e dökme işini sizin ekibinize yaptırmak istiyorum diye. Tasarım gerçekleştikten sonra olabileceğini söyledik. Kendisi 1.5 haftadan beri tasarımını geliştirmeye çalışıyor. Bana yazdığı mesajların haddi hesabı yok. Kendisine en iyi şekilde yardımcı oldum. Hiçbir ücret talep etmeden. Bütün yazışmaları isteyen kişilere ÖM yoluyla yönlendirebilirim. Daha sonra bana tasarımda sıkıntı yaşadığını, bazı bölümlerini tasarlayamadığını söyledi. Bana tasarımının son halini attı, kendisi herhangi bir tasarım programına hakim olamadığı için tasarımın durumu baya kötüydü. Kendisine 2 sayfa tasarlamak için sadece 40TL talep ettim, iyi niyetli olduğunu düşündüğüm için. Piyasaya hakim olanlar bilir millet 40TL'ya broşür tasarımını yapmaya çekinir. 2 sayfa için toplam 40TL'ya anlaştık. Kendisinin parayı yatırmaya gittiğini söyledi. Ben o sırada tasarıma başladım. 1 saat sonra bana tekrar mesaj attı ve ücreti yatıramadığını söyledi. Ben yinede iyi niyetli davranıp tasarıma devam ettim. İlk sayfayı bitirip ikinci sayfaya geçtiğimde benden PSD istedi kendisi düzenlemek için. Bende sınırsız revize hakkı olduğunu isteklerini en iyi şekilde değerlendireceğimi söyledim. Tasarımı PSD to CSS yapan kişide biz olduğumuz için buna ihtiyacı olmadığını söyledim ve PSD için ayrı ücret talep ettiğimizi söyledim. Ki bu bizim en doğal hakkımız. Şahsın sözünde duracağı gibi PSD to CSS olayını bize yaptırıp yaptıramayacağını bilmediğim için kararımın hala arkasındayım. Sipariş aşamasında bize PSD isteyip istemediğini sorsaydı kendisine duruma açıklardık. Kendisi PSD dosyasını almak için sabahtan beri Skype'tan peşimi bırakmamaktadır. Her yolu denedi sağolsun. Piyasaya göre 140-150TL ücret kesilen tasarımı kendisi %70 indirim yaptırıp aynı zamanda tasarımı alıp gitmeyeceğini kimse bilemez.
Kendisi bizimle iletişimi kestiğini söylemiş fakat ben ısrarlarından dolayı siparişi iptal etmiş bulunmaktayım. Kendisinden hiçbir ücret alınmamıştır. Üstüne gün içinde verdiğimiz emekler boşa gitmiştir. İyi akşamlar, iyi forumlar.
Bu siparişi iptal ettiğimin kanıtıdır:
Bu da şahısdan hiçbir şekilde ücret alamadığımın kanıtıdır.
Velhasıl kendisi bizim sırada bekleyen diğer müşterilerimizi hiçbir karşılık vermeden bekletmiş. Bizim emeklerimizi de boşa saymıştır. Biz de ufak bir acemilik yapıp iyi niyetimizin kurbanı olduk. Çalışma şeklimizi, kalitemizi müşterilerimize sorabilirsiniz. Verdiğimiz geçici rahatsızlıktan ötürü özür diliyorum. İyi forumlar.